Златан с първи хеттрик за Юнайтед

Донислав Донев 17 февруари 2017 в 00:04 1933 0

Манчестър Юнайтед победи Сент Етиен с 3:0 в първа среща от 1/16-финалите за Лига Европа на стадион "Олд Трафорд".

В герой на мача се превърна шведът Златан Ибрахимович, който вкара и трите гола в срещата, с което реализира своя първи хеттрик с екипа на Юнайтед.

През първото полувреме играчите на Манчестър Юнайтед контролираха темпото на мача и не позволиха на Сент Етиен да поднесе изненада. Не беше изненада и че домакините първи откриха резултата. Хитрост и късмет помогнаха на Златан Ибрахимович да открие резултата в 15-ата минута след изстрел от пряк свободен удар, топката рикошира в защитник и мина покрай вратаря Руфиер - 1:0.

Второто полувреме продължи да е под диктовката на Юнайтед. Въпреки това гостите успяха да създадат няколко опасни положения, но добрите рефлекси на Ромеро не дадоха повод за радост на футболистите от Сент Етиен.

Много добър пробив и пас на Маркъс Рашфорд позволи на Ибрахимович необезпокояван да вкара втори гол в мача в 75-ата минута.

В 87-ата минута Златан оформи своя първи хеттрик с екипа на Манчестър Юнайтед, след като получи право да изпълни дузпа. Шведът бе безкомпромисен и с това той оформи крайния резултат от 3:0.

Така футболистите на Юнайтед си осигуриха комфортна преднина преди реванша на 22-ри февруари.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Бейли, Смолинг, Блинд, Фелайни (Лингард 46), Ерера, Мата (Рашфорд 70), Погба, Марсиал (Йънг 85), Ибрахимович

Сент Етиен: Руфие, Малкюи, Теофил-Катерин, Перин, Ф. Погба (Берич 79), Моне-Паке, Пажо (Селнес 72), Верету, Интима (Ру 65), Сайве, Амума

Ето и всички резултати от мачовете в Лига Европа:

Краснодар - Фенербахче 1:0

Астра Гюргево - Генк 2:2

АЗ Алкмаар - Лион 1:4

Борусия Мьонхенгладбах - Фиорентина 0:1

Селта - Шахтьор Донецк 0:1

Гент - Тотнъм 1:0

Лудогорец - ФК Копенхаген 1:2

Олимпиакос - Анкараспор 0:0

Ростов - Спарта Прага 4:0

Андерлехт - Зенит 2:0

Атлетик Билбао - АПОЕЛ Никозия 3:2

Апоел Беер Шева - Бешикташ 1:3

Легия Варшава - Аякс 0:0

Манчестър Юнайтед - Сент Етиен 3:0

ПАОК - Шалке 04 0:3

Виляреал - Рома 0:4

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови