Зума за националния отбор: Краката трябва да се простират според чергата

OFFNews 13 октомври 2018 в 11:02 1967 0

Футболната легенда Христо Бонев даде мнението си за предстоящия мач с Кипър в Лигата на нациите, който е днес на националния стадион "Васил Левски". Според Зума родните футболисти все още са далеч от европейския футбол и феновете не трябвад да очакват много от тях.

"В последните години кипърският футбол, най-вече на клубно ниво, се представя доста по-добре спрямо това, което беше преди 15-20 лета. Това се дължи най-вече на чужденците, които играят в тамошните отбори.

Някои от тях бяха и натурализирани за националния им отбор. Покрай тях израснаха и много добри млади кипърски футболисти. Затова нашите момчета трябва да имат едно наум с противника и да не го подценяват по никакъв начин. Трябва да се раздадат на сто процента, за да не съжаляват след мача.

Лигата на нациите дава добра възможност за класиране на европейското първенство и трябва максимално да се възползваме от турнира. Краката обаче трябва да се простират според чергата.

Ние още сме много далеч от големия европейски футбол и затова привържениците не бива да имат и чак толкова големи очаквания. Бавно и полека вървим нагоре", каза Бонев пред "Тема Спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови