Али Райсман се срещна с насилника си

OFFNews 19 януари 2018 в 19:31 4545 0

Легендарната американска гимнастичка Александра "Али" Райсман се срещна с насилника си - бившия доктор на националния отбор Лари Насър. Това се случи в залата на съда в Лансинг, Мичиган, по време на назначено от съдията допълнително изслушване.

Насър беше признат за виновен за сексуални злоупотреби със седем момичета, но съдия Розмари Акуилина повика още от жертвите му да говорят пред Темида. Докторът получи присъда от 60 години за поведението си.

Наскоро Райсман призна, че също е била тормозена от него. Срам ме е", каза 23-годишната американка, която последва още четири свои колежки, които разкриха "практиките" на лекаря. Той правел секс с тях, като ги упоявал и обяснявал, че става въпрос за метод на лечение, признат по цял свят.

Райсман сигнализирала федерацията по гимнастика и ФБР за случващото се, но не последвала реакция от двете институции. Райсман има три олимпийски титли - в отборното и на земя от Лондон, както и от отборното в Рио. Има два сребърни медала - в многобоя и на земя в Рио, както и бронз на греда от Лондон. Това я прави втора в историята на САЩ по брой на отличия.

В съдебната зала Райсман се държа смело и не пророни и сълза.

"Лари, ние сме силата, а ти си нищо. Залозите се обърнаха", каза гимнастичката, която в изявлението си упрекна също федерацията по гимнастика и олимпийския комитет на страната за поведението им в скандала.

Както е известно друга от жертвите на Насър - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Макайла Марони е завела иск срещу Олимпийския комитет на САЩ и местната федерация по гимнастика, обвинявайки ги, че е била принудена да подпише тайно споразумение за 1,25 млн. долара, съгласно което трябвало да си мълчи и да не разкрива факти за сексуалното посегателство срещу нея от бившия лекар на тима Лари Насар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови