Ансамбълът ни спечели бронзовите медали в многобоя на световното в София

OFFNews 15 септември 2018 в 19:39 3342 0

Българският ансамбъл изпусна златния медал и се класира трети в многобоя на световното първенство, което се провежда в София.

Грациите ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха добре съчетанията си, но допуснаха някои неточности както на 3 топки и 2 въжета, така и на 5 обръча, заради което останаха на 3-а позиция. Те събраха общ сбор от 42.050 точки.

Българските гимнастички показаха и красиви нови трика за двете композиции, но не успяха да издържат на напрежението пред пълните трибуни на "Арена Армеец".

Руският ансамбъл защити световната си титла в многобоя. Мария Кравцова, Евгения Леванова, Ксения Полякова, Анастасия Шишмакова, Анастасия Татарева и Мария Толкачева събраха сбор от 46.300 точки. Руските грации изиграха без грешки и двете си композиции и получиха оценки 23.250 на пет обръча и 23.050 на три топки и две въжета.

Среброто спечели отборът на Италия. Италианките изиграха с една малка неточност съчетанието си с пет обръча и получиха оценка от 22.775 точки. С три топки и две въжета ансамбълът на Италия беше оценен с 22.050 също след чудесно изиграване и събра сбор от 44.825 точки.

Нашите гимнастички все пак се класираха за утрешните финали на отделните уреди, с което и завършва програмата на световното първенство в зала "Арена Армеец" в София. Oсвен това, българките взимат и квота за летните олимпийски игри в Токио 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови