Без Невяна Владинова на Световната купа в София, Русия идва със сестрите Аверини

OFFNews 07 март 2018 в 09:12 3639 0

Невяна Владинова ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика София, това стана ясно след бяха публикувани поименните заявки на участничките в надпреварата.

Капитанът на националният ни отбор (индивидуално) в момента лекува контузия на глезена и все още не е напълно възстановена. Това е и причината Владинова да не бъде заявена за участие в състезанието. Целта на ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика и на треньорския щаб е първата ни гимнастичка да бъде съхранена за най-важния и отговорен старт тази година – Световното първенство на което сме домакини през септември.

Така в първата от четирите Световни купи от категория "World Cup" България ще бъде представена от Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Интересът към състезанието в София е огромен. Световният елит пристига у нас за да направи генерална репетиция за Шампионата на планетата. С оглед на броя на участничките, на практика България ще бъде домакин на две световни първенства. Според поименните заявки за отличията в индивидуалната надпревара ще се борят 57 гимнастички от 34 държави.

Русия пристига с „тежката“ си артилерия – сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е заявила Алина Харнаско и Катерина Халхина, Украйна е в състав – Влада Николченко и Олена Диатченко. Израел ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия са заявени Милена Балдасари и Александра Ажурджукулезе.

Интересен факт е, че като треньор на индийската гимнастичка Мегхана Гундлапали е заявена Варвара Филиу, която до скоро беше най-добрата гръцка състезателката по художествена гимнастика, чиято майка е българка.

При ансамблите борбата за медалите също ще е убийствена. Всички основни конкуренти на нашите Симона Дянкова, Елина Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс пристигат в София. Сред заявените 19 ансамбъла са тимовете на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Корея.

Петорката на Израел също ще вземе участие , като треньор на отбора е записана бившата национална състезателка Рахел Вигдорчик (участничка на ОИ в Пекин през 2008 и на СП в Мие година по-късно). В заявките отново фигурира състава на Германия с тим мениджър Нешка Робева.

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе от 30 март до 1 април в „Арена Армеец“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови