Гимнастичките доволни от Европейското в Баку

OFFNews 21 май 2019 в 10:34 2776 0

Националките по художествена гимнастика се завърнаха доволни oт представянето си на европейското първенство в Баку. В азербайджанската столица Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамбълът за девойки в състав Яна Момчилова, Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева и Карина Димитрова стигнаха до борнзовите отличия в отборната надпревара.

"Заминахме с цел да спечелим медал и успяхме – станахме трети отборно. Лично аз смятам, че се представих добре. Единствено на финала на обръч можеше да не се стига до тази глупава грешка. Напрежение винаги има. Нормално, състезание е. Не смятам, че обаче това ще ми повлияе. По-скоро ще ме мотивира. Трябва да работим само върху изчистването на съчетанията. Да играем без грешка.", заяви Боряна Калейн на летище София.

"На финалите просто направих много груби грешки. На всяко едно съчетание имах по една серизона грешка. Наистина съм недоволна, но в момента нищо не мога да променя. Започнах състезанието страхотно. Получихме и добри оценки. За многобоя също имаше неточности, но оценките пак бяха много добри. Правилно ни оценяваха. Ще работим. Най-важното състезание ни е световното. Надявам се то да бъде ОК. Аз винаги играя с желание. Това са ми много хубави моменти. Най-хубаво е, когато си там. Не знам кое ми изигра лоша шега. Не мога да кажа дали се разконцентрирах или просто прегорях", направи своя анализ Катрин Тасева.

"Щастлива съм, че най-накрая и на мен ми се получи едно съчетание както трябва. Малко съм ядосана, че пропуснах два елемента и завърших на две десети от медал, но това ще ми послужи за урок. Нуждаех се от едно стабилно представяне. Съчетанията бяха оценени добре, което значи, че трудността е голяма. Само трябва да ги изиграя", каза от своя страна Невяна Владинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови