Грациите ни спечелиха бронз в отборната надпревара на Европейското в Баку

OFFNews 18 май 2019 в 18:47 3510 0

Грациите ни Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, ансамбъла ни в състав Яна Момчилова, Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева и Карина Димитрова се окичиха с бронзовите медали в отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку.

Калейн се представи на високо ниво при дебюта й на такъв шампионат - изпълнението й на топка бе оценено с 22.100, което е и втора по сила оценка на уреда за влизане във финала, а веднага след нея с трети резултат от 21.600 е другата българка Катрин Тасева.

На обръч също ще имаме две финалистки - Калейн игра фантастично и с оценка от 21.650 се класира за финала отново с втори резултат, а другата ни представителка на този уред Невяна Владинова получи оценка от 20.400, защото допусна една нелепа грешка в самото начало на съчетанието, но после го изигра като истински боец и със 7-ми резултат също ще се бори за медалите на обръч на финала в неделя.

Така след вчерашното трудно начало на ансамбъл - девойки, днес България се нареди на третата позиция отборно със сбор от 105.900 точки. Във временното класиране след първите два уреда води отборът на Русия със 108.300 точки, а втори е отборът на Беларус, който събра сбор от 107.350 точки.

В неофициалното класиране за многобоя води Боряна Калейн, която остави след себе си Катарина Халкина от Беларус, Никол Зелихман от Израел, Арина Аверина от Русия, Влада Николченко от Украйна.

Първите 20 от многобоя, който е неофициален и се взимат трите най-добри оценки, печелят квота за европейското първенство догодина в Киев, което ще е и последна квалификация за Олимпийските игри в Токио.

Утре са изпълненията с бухалки и лента в индивидуалната надпревара, където на бухалки ще играят Невяна Владинова и Катрин Тасева, а на лента Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамблите девойки ще изиграят композициите си с 5 ленти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови