Илиана Раева: Най-доброто за гимнастиката ни предстои

OFFNews 30 септември 2018 в 16:58 2508 0

Президентът на БФХГ Илиана Раева направи анализ на Световното първенство по художествената гимнастика, което се проведе от 10 до 16 септември в София. Раева е щастлива от начина, по който беше представена България пред света по време на състезанието, но вече е поставила нови задачи пред гимнастичките за следващата година.

"Световното първенство по художествена гимнастика е вече минало. Не стихват поздравленията и прекрасните послания, благодарности от ръководство на ФИГ, на български институции, клубове и деятели в страната, шампионки и треньори, колеги от други федерации, зрители и фенове от цял свят. Благодаря на всички от сърце! Много съм щастлива от всичко, което преживях на това състезание, а и дните след него, та и до днес. Ще обобщя в няколко изречения, какво беше най-важното за мен от тази грандиозна проява", започва Раева в своя анализ пред Фейсбук страницата на БФХГ.

"Щастлива съм, че представихме страната си България пред света по впечатляващ начин. Световното първенство и галаспектакълът бяха излъчени в страни от 5 континента. Успяхме да покажем на света филм за нашата история, природа, постижения, фолклор и велики световни шампионки, направихме галаспектакъл на българска музика, в който участие взеха най-силните страни в този спорт.

Щастлива съм, че българската художествена гимнастика затвърди своята сила и мощ и е сред първите три най-силни страни в този спорт, че имаме новите си световни шампионки в ансамбъла и световни вицешампионки в индивидуалното отборно, че сме първият спорт в страната, спечелил квота за Олимпиадата в Токио 2020, че чухме "Мила Родино" в "Арена Армеец". Щастлива съм, че доставихме огромно щастие и повод за гордост на толкова много българи в България и по света.

Щастлива съм, че колеги от цялата страна ми звънят по телефона, за да ми съобщят, че има огромен наплив на деца в залите по художествена гимнастика. Щастлива съм, че събрах заедно и направих толкова щастливи най-големите имена в историята на българската художествена гимнастика - световните шампионки и техните треньори. За мен това световно първенство не беше само спортно събитие. Моята мечта беше точно тази - да представим цялостно България пред света! Благодаря за пореден път на екипа си, с който днес мога да кажа: Успяхме! Направихме го! Светът се влюби в България! Наградата за тези усилия, които положихме, беше този прекрасен пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов", казва още Илиана Раева.

"Дотук с прекрасните емоции, които изживяхме всички. От една седмица работим и правим новите планове. Анализираме всичко - организация, състезание, конкуренти. Посочих ясно слабостите. Треньорите направиха същото. Имахме 3-часово съвещание със състезатели, треньори и екипите. Поставих нови, тежки, но напълно изпълними задачи. Всички са готови за предстоящите тежки тренировки. Вътрешната конкуренцията и при ансамбъла, и при индивидуалното ще бъде много голяма и всяка от състезателките е наясно с това. Друг път няма..В този живот има и отговорности. Не може само да сме консуматори, които имат права.

Да, животът е любов, щастие и радост, но успоредно с това е труд, отговорност, болка, препятствия, изпитания . . . Бяло и черно, ден и нощ, сладко и горчиво, щастие и болка, успех и провал (в общоприетия смисъл на думата провал, защото провалът е безценен урок).... Така, че ако искаш да си шампион в спорта, ще се научиш да не си само консуматор и да имаш права, а да знаеш и своите отговорности, да се трудиш много, да искаш много и да вярваш в успеха си. Толкова по темата в писане. Останалото в действия.

Имаме прекрасни и силни гимнастички. Имаме можещи и знаещи треньори. Вярвам в тяхното бъдеще и винаги ще бъда тяхната сила и опора. Няма да допусна да се слага прът в колелото ни. Най-силните мигове на националния отбор по художествена гимнастика предстоят! Запомнете тези мои думи!", завършва Раева в своя анализ за Световното първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови