Илиана Раева: След Игрите в Токио започваме национално турне

OFFNews 17 ноември 2019 в 14:52 3509 1

Голямо национално турне, на което състезателките по художествена гимнастика ще представят шоуто си "Светът на златните момичета", както и планове за спектакли пред българската общност по целия свят - върху това работят от родната федерация, а идеята е те да се осъществят след олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева очаква след най-големия спортен форум в света голяма част от момичетата от ансамбъла, както и някои от индивидуалните състезателки, да сложат край на кариерите си.

"След олимпийските игри в Токио ще стартираме едно много сериозно национално турне, защото някои ще приключат със своите състезателни кариери за огромно съжаление - по всяка вероятност голяма част от ансамбъла, може би целият, и някои от основните ни индивидуални гимнастички.

То ще стартира от Ичигава, предградие на Токио. Там ще направим две продукции. След това ще отидем в Мураяма - града, в който 4 години ни посрещат, за да се готвим за олимпийски игри. Там ще направим три продукции. Ще се върнем в България и започваме едно много сериозно национално турне почти във всички градове в страната, дори там, където няма условия.

Подготвили сме специална програма, с която хората да се докоснат до момичетата. Ще завършим с един наистина грандиозен, запомнящ се бенефис на тези момичета. И тогава ще започнем едно турне с тези, които се отказаха преди време и тези сега. Ще зарадваме нашите общности в света, които са огромни и искат да се докоснат и да се срещнат с нашите героини", разкри Раева в предаването "Тази неделя" по bTV.

В момента състезателките се готвят за 3 спектакъла - в Русе (19 ноември), в София (21 ноември) и Панагюрище (10 декември). Покани към продукцията има още от Шумен и Гоце Делчев.

"Нашият директор "Маркетинг и реклама" Юлия Мумджиева, каза, че иска след световното да направи една продукция в Пловдив. Там всъщност осъзнахме колко е необходима на момичетата тази среща с българската публика. Гимнастиката стана толкова трудна, атрактивна, тежка за един състезател, че техният път е много кратък.

Нашите Златни момичета имат много нужда едни от други. Пътят е много кратък и единството място, където могат да ги усетят, да ги видят, да им се зарадват истински, е на Световната купа в София - едно единствено състезание, всичко друго е по телевизията. А пък спортът ни е доста специфичен - с музика, с много красиви визии и уреди, близко се доближава до изкуството.

Това предполага, че могат да се направят едни незабравими срещи на художествената гимнастика и нашите почитатели, които имат нужда да виждат своите момичета. Ние имаме нужда едни от други", заяви Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови