Израелската армия не пуска грация на световното в Баку

OFFNEWS
11 септември 2019 в 22:48 | 3176 |1

Участието на ансамбъла на Израел на Световното първенство в Баку следващата седмица, на което ще се раздават квоти за Олимпиадата в Токио е под въпрос, пише сайтът beautyinsport.com. Проблемът идва след като на капитана на отбора Бар Шапочников е било отказано да бъде освободена от военна служба, която е задължителна за всички пълнолетни граждани на страната.

Израелските отбранителни сили са отхвърлили молбата на състезателката да лети с отбора вчера, след продължително чакане.

"Унищожават 2 години усилен труд, не можем да продължим да тренираме без нея.“, коментира главният треньор на ансамбъла Ирина Вигдорчик пред местен сайт.

Според представител на армията, Бар вече е използвала полагащите ѝ се 90 дни отпуск и не е сътрудничила относно някои „процедури“ при предишни молби за такъв. Важно е да се отбележи, че всички израелски спортисти пътуват за състезания зад граница с охрана.

Шапочников е подала молба за преразглеждане на решението, но изгледите остават лоши за тима.

Препоръчани материали
XR4

Рейтинг : 2314

12.09 2019 в 01:22 1
+ 11
- 0
По казуса имам да кажа три неща:
1.Видиш ли евреин да скача от десетия етаж, скачай и ти. Има защо!
2.Наборната военна служба в Израел е абсолютно ДОБРОВОЛНА. Т.е. ако не искаш, никой не те задължава , но "влезеш" ли един път-"пълна програма".
3.За човек който не е бил в армията, горната статия може да звучи безумно, но .... военните си знаят работата(без ирония).
ПП.Повече от 70 години, няколко милиона евреи си правят гаргара с триста млн. араби.Изводите си ги правете сами!