Какво коства да бъдеш на върха? Тайните на Дина и Арина Аверини

OFFNews 16 юли 2019 в 17:23 8247 0

Снимка Ulrich Fassbender

Близначките Дина и Арина Аверини са едни от любимите гимнастички в цял свят – абсолютни титуляри в руския национален отбор, световни и европейски шампионки, съчетаващи в себе си качества като упоритост, енергия, твърд характер и желание за победа. Повече за "тайните" на успеха на Аверини, пише руското издание "SportChic".

Трудно ли е да се състезаваш със сестра си?

Дина: Ние не се състезаваме, напротив, мотивираме се една на друга и това ни помага да продължим напред. Винаги чувствам Арина близо до мен. Имаме си и правило: Никога не наблюдаваме играта на останалите.

Арина: Преди всичко се състезавам със себе си. Между нас двете няма съперничество. Нещо повече аз съм щастлива за Дина повече, отколкото за себе си. При нея е по същия начин. По време на последното състезание – Европейските игри в Минск, ние непрекъснато поддържахме връзка и комуникирахме почти всяка секунда. Като цяло за нас е важно да победи Русия и да се чува името Аверина. Не е важно коя от нас ще бъде първа – винаги е тази, която е работила по-добре.

Кои са вашите силни страни?

Арина: Имаме голямо желание за напредък и за по-сложни и интересни съчетания. Упоритостта и дисциплината, на които ни учи спортът, ни помагат много в живота.

Дина: Най-силно рефлектира любовта, подкрепата, която получаваме от треньора си, от близките ни и от феновете, както и убеждението, че всичко ще бъде наред. Аз и сестра ми сме различни. Аз съм по-твърдата, докато тя е по-ранима. Ние сме напълно противоположни, но винаги се защитаваме, насърчаваме или успокояваме – зависи от ситуацията.

Вижте тази публикация в Instagram.

Чемпионат России 2019 года - завершен ???????????? ОГРОМНОЕ СПАСИБО ВСЕМ зрителям, которые присутствовали в зале и поддерживали нас, всем болельщикам, которые не смогли находиться в зале, но были по ту сторону экрана, всем тем, кто с нами уже на протяжении стольких лет вместе????????Это наша общая с вами победа ❤ Спасибо большое Ирине Александровне за внимание, поддержку и возможность выступать в этом прекрасном новом зале, нашему любимому тренеру Вере Николаевне, нашему любимому постановщику Ирине Борисовне, нашему волшебному доктору Владимиру Алексеевичу, Веронике Борисовне, судьям и всей нашей большой гимнастической команде ✊????????????✊???????????? #дальшебольше

Публикация, споделена от Arina and Dina Averins️️️️️ (@arishadina1998) на

Как се настройвате по време на състезание?

Дина: След всяко съчетание или състезание, на което сме победили, забравяме за успехите и започваме наново, като че ли ни е за пръв път. Така всеки път се стараем да покажем всичко, което можем.

Арина: Винаги се опитваме да покажем максимума. В идеалния случай трябва да се наслаждаваш на изпълнението си.

Кой ви гримира?

Арина: Ние винаги сами правим грима си. Използваме по ярки сенки и червила, които да бъдат устойчиви, за да не се притесняваме, че ще се размажем в най-неподходящия момент. В ежедневието се гримираме рядко, повечето пъти дори през уикенда не използваме грим. Ако имаме важна среща, то тогава слагаме лек грим.

С какво се храните по време на състезателния ден?

Дина: Зависи в коя държава сме. Всъщност ние не се ограничаваме особено много в храненето – позволяваме си сирене или наденица. Като цяло не сме на диета. По време на състезание винаги сме много нервни и отслабваме, а после хапваме каквото поискаме. Най-често на състезания закусваме и след това вечеряме, защото нямаме време за хранене през деня.

Вашите идоли са други руски шампионки като Алина Кабаева, Евгения Канаева, Маргарита Мамун. Има ли някого, на когото се възхищавате, от друг спорт?

Дина: Да, разбира се, например във фигурното пързаляне много ни харесва Алина Загитова.

Арина: Ние общуваме с Алина, периодично се виждаме, за да разберем как вървят нещата. Знаем от първо лице колко много инвестира във всяка от програмите си и винаги се радваме за нея. Тя е добро момиче.

Обичате ли да се контите?

Арина: Рядко посещаваме партита. Имаме по две тренировки на ден и вечер трябва да си починем. Но ако отидем на обществено събитие, тогава се съобразяваме с облеклото и винаги слагаме токчета, защото е много женствено.

Дина: Чувствам се комфортно във вечерен тоалет и на високи обувки, въпреки, че този образ не ми е много познат.

Вижте тази публикация в Instagram.

For magazine «Grazia» Photo @andreyyaroshevich style @vikazarian make up @amerkusheva producer @uliana_kalsina

Публикация, споделена от Arina and Dina Averins️️️️️ (@arishadina1998) на

Излизате ли по срещи?

Арина: Не, просто нямаме достатъчно време за нищо друго освен за тренировки и състезания. Ние дори имаме един профил в Инстаграм, а когато някой иска да се запознае с нас, отказваме. Наистина нямаме време.

Дина: И когато ни питат: “Как живеете така?”, казваме, че това е нашият съзнателен избор, имаме свои собствени приоритети.

Къде бихте искали да отидете?

Дина: Благодарение на спорта, ние често пътуваме до различни страни и вече сме посетили много места. Много искаме да видим Ню Йорк и Париж.

Кой е любимият ви цвят?

Арина: Не мога да кажа един. Може би жълто, синьо и черно.

Дина: Аз също харесвам жълто и синьо, но също обичам и червеното.

Кучета или котки?

Дина: Кучета! Имаме малко куче на име Боня.

Арина: След състезание нямаме търпение да се приберем в Москва, за да я видим. Толкова е щастлива, когато се върнем. Много ни липсва.

Вижте тази публикация в Instagram.

Дом,милый дом????????❤️

Публикация, споделена от Arina and Dina Averins️️️️️ (@arishadina1998) на

Вана или душ?

Дина: Душ – винаги е по-забавно и може да го настроиш както пожелаеш.

Арина: Душът е най-добрият начин да се събудиш сутрин.

Море или планина?

Арина: Чудесно е просто да седнете на плажа със слушалки или пък да слушате вълните. Планината също ни харесва. Прекарвали сме много време в планината на лагер. Когато се изкачваме, слушаме пеенето на птичките и се наслаждаваме на спокойствието. Без суета – само природа. Това е най-добрият начин да се успокоите и възстановите.

Дина: Перфектно е, когато има планина и море. Миналата година бяхме със семейството ни в Сицилия и беше страхотно. Също ни харесва Хърватия – дори скоро ще имаме малка почивка там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови