Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Наша гордост! Ансамбълът ни спечели златото на обръчи

OFFNews 16 септември 2018 в 16:44 4805 0

И сме по-красиви, и сме по-добри! Българският ансамбъл спечели златен медал на финала на пет обръча на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София.

Пред погледа на президента на България Румен Радев и легендата Нешка Робева грациите ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки. Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените.

На второ място се класира Япония с 22.800 пункта, а на трето е Италия с 22.550. Русия и Украйна допуснаха сериозни грешки в композициите си и останаха извън тройката.

Във втория финал на три топки и две въжета грациите ни не успяха да грабнат втори медал и завършиха на пето място. Нашите момичета допуснаха сериозна грешка и бяха оценени с 20.750, след като малко по-рано се окичиха със златото във финала на пет обръча.

Възпитаничните на треньора Весела Димитрова бяха бурно приветствани и изпратени от многобройната публика в зала "Арена Армеец", където бе и президента Румен Радев. Вчера българските момичета успяха да вземат и бронз в многобоя, което им гарантира и квота за олимпиадата в Токио 2020.

Със златото се окичиха гимнастичките на Италия с резултат от 22.550, а втори останаха рускините, които получиха 22.200, макар че също допуснаха сериозна грешка. Ансамбълът на Украйна зае третото място на почетната стълбичка. С това завърши и състезателната програма на Световното първенство в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!