По-малко от 100 дни до борбата на най-добрите гимнастички в Баку

OFFNews 10 юни 2019 в 18:57 2445 0

Снимка FIG

По-малко от 100 дни остават до Световното първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан, където участие ще вземат най-добрите гимнастички от целия свят, обявяват в сайта на Международната федерация по художствена гимнастика (FIG).

Близо 250 гимнастички от 61 националности ще станат част от 37-мото Световно първенство, което ще се проведе между от 16 до 22 септември.

Модерният и процъфтяващ град е на кръстопът между Европа и Азия и неговото живописно пристанище на Каспийско море е служило векове за връзка между Изтока и Запада - тема, която ще бъде в сърцето на грандиозния форум.

В допълнение на 27-те медала, предназначени за състезателки от индивидуалната надпревара и ансамблите, състезанието ще бъде и  квалификация на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. В индивидуалното гимнастичките ще се борят за 16 квалификационни места, докато в ансамблите местата ще са 5, припомнят от FIG.

За пръв път залата, построена специално за гимнастически събития, Milli Gimnastika Arenasi ще бъде домакин на Световно първенство. През 2005 година същият форум се проведе в Heydar Aliyev Arena.

Това е почти единствената спортна зала, предстазначена специално за състезания по гимнастика. Тя има 6 000 места и е позната сред всички фенове на гимнастическите спортове. Залата е била домакин на европейски игри и годишни международни турнири по батут, аеробика, художествена гимнастика и други.

Очаква се огромна конкуренция, като в индивидуалната надпревара рускинята Дина Аверина ще се бори за трета поредна световна титла. При ансамблите борбата също ще бъде голяма, като силите на Русия, България, Италия, Беларус, Япония, Украйна и други ще се борят за златото в многобоя и за билет към Токио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови