Раева коментира изминалото Световно за девойки: 'Искам да крещя, но не мога!'

OFFNews 23 юли 2019 в 11:33 4425 0

Снимка Анна Недкова/БФХГ

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева отново срази потребителите на „Фейсбук“, след като коментира изминалото Световно първенство за девойки, представянето на момичетата, съдийските решения и недоволството си от феновете.

В своя пост Раева засегна бързото развитие на спорта, който по думите ѝ „се развива не с години, а с месеци“. Според президента на БФХГ по време на изминалото първенство конкуренцията при индивидуалното и ансамблите е била огромна. „Не съм предполагала, че едно такова състезание ще е толкова силно, с такъв адреналин и с толкова голям брой държави, които имат апетити за медали. Всички пуснаха състезателки, с които искаха да печелят медали и призови места”, посочи тя.
“България участва с 4 състезателки - всяка на един уред. Моето мнение, както и на някои чуждестранни колеги беше, че България има най-силния отбор при девойките след Русия! Категорично! Да! Децата допуснаха грешки, но специалистите могат да си направят извода, каква е силата им от получените оценки с грешки. Навсякъде бяхме готови за сребърен медал! Всички го видяха и на тренировките и на подиума”, коментира тя за националния ни отбор девойки.

Раева определя играта на ансамбъла ни девойки като „слаба“. „При безгрешна игра имахме големи шансове за медал! Те го знаеха, усетиха го и на подиум тренировката. Чувстваха се прекрасно преди старта, с изключение на Моника. Тя каза, че се страхува. Направихме всичко, за да я успокоим. Всичко тръгна прекрасно. Направиха всички сложни и трудни неща, но вързаха възел, смениха лента и останаха 9-ти. На обръчи допуснаха грешка в началото, но съумяха да не пропуснат трудностите си и докрая играха смело и направиха всичко! Получиха много ниска оценка за трудност. Незаслужено. Плакаха и страдаха много и те, и треньорите. Защото знаеха, че можеха да постигнат много на това състезание! Защото бяха един прекрасен ансамбъл, с прекрасни трудни композиции, с които мечтаеха за медал! Но, грешките са си грешки...“

Тя обаче споделя, че е бясна и от решението на съдийското ръководство, което е наложило да бъде намалена оценката на ансамбъла с 1,5 точки, след като тимът вече е бил оценен по-високо преди това от съдийската комисия.

“Кой, защо... защо, по дяволите... няма да кажа, защото ни предстои световно! И аз за пореден път трябва да мълча и да стискам зъби... Много съдии бяха в пълно недоумение...

Искам крещейки да разказвам и за това, което е станало на съдийската маса снощи, и за едно европейско, и за едно друго световно.... НО НЕ МОГАААА!!!!! И трябва да мълча и да търпя всичко, което се изсипва върху треньорите и децата, върху мен...! Защото има други състезания, а те пак ще са на тая съдийска маса... Защото ако си отворя устата ще върна българската гимнастика от там, откъдето всъщност никога не е излизала.... от собствената си помия! А вече имаме толкова много прекрасни гимнастички на всички нива, потенциални медалистки във всяка възраст, световни шампионки, страхотен отбор жени индивидуално!!!

Докога бееее?!?!?! Докога ще се самоунищожаваме????????“, пише Раева за съдийството.

Илияна Раева се обръща и съм феновете:

„А на всичкото отгоре шепа освирепели жени сипят клетви обиди по треньорите ми и по мен и някакви мои приятели от фейсбук ми пращат на лично техните помии... Спрете да ми пращате тези простотии, защото въпреки че сте ми приятели, ще ви блокирам. Тези секти от някакви неудовлетворени жени намерили отдушник в професията “фен” никога не са ме интересували.”

Коментарът на президента на БФХГ завършва с благодарност към целия щаб. „Обичам ви и вярвам във вашето успешно бъдеще! Анализираме, отстраняваме грешките и продължаваме! Има върху какво да работим. Благодаря на родители и фенове за подкрепата! Честито на медалистите! Страхотна гимнастика!.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови