Рокада при руските грации 5 дни преди старта на Световното в Баку

Василена Иванова 10 септември 2019 в 13:29 4925 0

Снимка Инстаграм

Промяна в отбора на рускините буквално в последните дни преди най-важното състезание в света на художествената гимнастика – Световното първенство в Баку, Азербайджан, което ще се проведе от 16 до 22 септемрви.

Руският щаб потвърди, че заменя четирикратната световна шампионка Александра Солдатова с не по-малко атрактивната Екатерина Селезньова.

За смяната се заговори след последната Световна купа в Портимао, където Солдатова грабна златото в многобоя, но не игра на финалите. Малко след това стана ясно, че тя е загубила съзнание, а личната й треньорка Анна Шумилова каза, че крайното решение дали тя да се състезава на Шампионата ще бъде на Ирина Винер.

Изглежда то вече е направено, като Александра ще бъде заменена от родената през 1995 година състезателка на ЦСКА Москва Селезньова, чиито сезон също беше доста успешен и наситен от състезания.

Въпреки това, предстоящото Световно първенство ще бъде първо в нейната кариера, където изглежда ще трябва да покаже много здрава психика, предвид изненадващите обстоятелства.

Промените обаче не спират дотук за руския тим, тъй като рокада има и в състава на ансамбъла, където Вера Бирюкова, която е олимпийска шампионка, ще бъде заменена от Евгения Леванова.

Обрати като този не се случват за пръв път, а рускините са доказали, че издържат на такива ситуации. Най-малкото, поради факта, че те разполагат не с една, а с няколко гимнастички, които са абсолютно взаимнозаменяеми поради огромната конкуренция помежду им и желанието всяка да бъде на върха.

Въпреки промените Русия остава доминираща сила и отпътува с надежда към Баку. Фактът, че индивидуалистките им през този сезон Дина Аверина, Арина Аверина и Александра Сoлдатова спечелиха всеки възможен златен медал в многобоя на Световни купи, ги мотивира още повече да продължат подвига си, пишат от “FIG”.

Фаворит при рускините остава една от близначките Дина Аверина, в чиято чест по време на Световни купи и първенства най-често звучи руският химн. За Аверина това световно първенство е и шанс да се включи в клуба на трикратните световни шампионки - българките Мария Гигова и Мария Петрова и рускините Евгения Канаева и Яна Кудрявцева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews