Съдиите ръкопляскат на ансамбъла ни след днешното контролно

OFFNews 13 август 2019 в 13:23 2036 0

Снимка БФХГ

Ансамбълът ни по художествена гимнастика показа по-усложнени композиции в контролно състезание преди предстоящата световна купа в Минск днес, като след изиграванията си получи оценка от 28,750 за съчетанието си с обръчи и бухалки и 28,600 за това с топки.

"На първото съчетание с топки допуснаха някои неточности и една грешка, но второто го изиграха като истински фурии! Изиграха и едно безгрешно съчетание на обръчи и бухалки, заредено с толкова настроение и енергия, че и съдиите ръкопляскаха", пише за играта на нашите Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

От федерацията казват, че и двете съчетания са с повишена трудност.

По думите на президента на БФХГ Илияна Раева, се очаква на предстоящата световна купа в Минск конкуренцията да бъде много голяма. Пред журналисти тя каза, че гимнастиката днес се променя с месеци и никога не е имало токова силни отбори, които да са готови за първото място.

"Признавам, че трудността ни е около 20. Просто гимнастиката е много сложна и не трябва да изоставаме. Следим и конкурентите и всички добавят трудност. Момичетата са подготвени, но има време до Световното първенство, което е главната ни цел. Спечелената квота ни дава спокойствие, очаквам много интересно състезание, за отборите които се борят за Олимпиадата ще бъде трудно. Мога да се обзаложа, че ще валят контестации", добави тя, цитирана от beautyinsport.com .

"Момичетата тренират много добре, имаме да изработваме още елементи. На обръчи и бухалки увеличихме трудността на Д1 и Д2, а на топки има повече промени", каза треньорът на отбора Весела Димитрова.

Към втория състав на ансамбъла вече се присъедини и Петя Борисова, която тренира рамо до рамо с Камелия Стоилова, Галатея Герова, Марина Иванова и Натали Гигова.

Световната купа в Минск ще се проведе от 16 до 18 август. Сред участниците, борещи се за медали, ще бъдат и ансамблите на Русия, Италия, Украйна, Франция и Япония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови