Ще се добере ли Александра Солдатова до Олимпиадата?

Василена Иванова 08 януари 2020 в 14:34 4486 0

Снимка Instagram

В най-важната година за всеки спортист, в която предстоят летните Олимпийски игри, една от руските надежди на художествената гимнастика – Александра Солдатова, която напоследък среща много трудности, обяви, че към момента подготовката й в тренировъчната зала е стопирана.

"Получавам много съобщения от вас в знак на подкрепа и всяко от тях чета с удоволствие. Искам да ви уверя, че съм добре и няма защо да се притеснявате за мен", написа четирикратната световна шампионка в своя профил в социалната мрежа Инстаграм.

Солдатова обяснява на феновете си, че преминава през период на възстановяване, опитва се да си почива повече и да бъда със семейството си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Я получаю от вас очень много сообщений поддержки, каждое из которых мне очень приятно читать. Хочу вам ответить, что у меня все хорошо, нет никакой необходимости беспокоиться за меня. Сейчас я прохожу период восстановления, стараюсь успевать немного отдохнуть и побыть с семьей. На данный момент я не тренируюсь, все решения, которые мы принимаем на данном этапе, идут в пользу здоровья.???????? У меня появилось время немного перезагрузиться и хорошо восстановиться, поэтому хочу насладиться каждым моментом, поэтому и вам тоже желаю хорошо отдохнуть в начале года❤️

Публикация, споделена от Alexsandra Soldatova. (@soldy21) на

„Към настоящия момент не тренирам и всички решения, които вземаме, са в полза на здравето. Време е за рестарт и добро възстановяване, така че искам да се насладя на всеки момент. Желая и на вас да си починете добре в началото на годината”, пише още грацията.

В началото на олимпийския цикъл, Александра стартира в руския национален отбор като титуляр, след като години наред се нареждаше след съотборничките си Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун, които прекратиха кариерата си след игрите в Рио де Женейро.

Очакваше се този олимпийски цикъл да бъде „Времето на Солдатова“, но тя бързо започна да губи позиции, след като близначките – Дина и Арина Аверини се наложиха като победители на повечето състезания. Причина за победите им е и изменението в правилника по художествена гимнастика, който толерира бързината и добрата работа с уреда. Саша пък изпъква с добра линия на движенията и гъвкавост, но не и толкова бързина.

Така от лидер, в един момент Солдатова не присъстваше на повечето състезания. През миналата година рускинята припадна по време на Световната Чалъндж купа в Портимао, която се състоя точно преди Световното първенство в Баку, Азербайджан. Тогава тя се отказа от участие на финалите на два от уредите заради влошено състояние. След това пропусна и Световното първенство, за което беше заменена от Екатерина Селезньова.

От своя страна Селезньова успя да се представи отлично на първенството, като спечели и златото във финала на обръч. По думите на наставникът на руския национален отбор Ирина Винер тогава „световната художествена гимнастика вече има ново име“, визирайки именно заместничката на Солдатова – Селезньова.

Сега пред Александра стои втори шанс за участие на Олимпиада, но изглежда вътрешната конкуренция е безмилостна. Все пак, предстои да разберем дали гимнастичката ще се продължи да се бори за най-голямото отличие – олимпийският медал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews