Татяна Воложанина обра овациите и на второто контролно на грациите

Катрин, Невяна и Боряна представиха новите си композиции

Василена Иванова 04 февруари 2020 в 20:23 4797 0

Снимка Анна Недкова/БФХГ

С най-стабилна игра грацията ни Татяна Воложанина заслужено спечели и второто контролно на националния ни отбор по художествена гимнастика категория „Жени“ за годината. Това бе първото официално контролно с участието на титулярите на отбора Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова, които в олимпийската година се подготвят по различна програма от останалите.

След Татяна в многобоя втората позиция заема Катрин, а третата Невяна. Боряна се нарежда на четвърто място. В челната осмица се нареждат и Вая Драганова, Лъчезара Пекова, Леонор Божанова и Валерия Ватова.

От българската федерация съобщават, че мнението на всички специалисти, присъствали на контролното, е, че композициите на момичетата ни са с изключителна хореография и трудност.

„Главният ни мениджър Бранимира Маркова ще залага на много наситени композиции, чиято цел ще е да се търсят максимални оценки. Независимо от това, композициите са зрелищни, с интересни и завладяващи музики, максимално подходящи за стила и темперамента на всяка. Всички участнички допускаха грешки, но все още има достатъчно време да се отработят силните композиции“, съобщават още от БФХГ.

В началото на месец януари Воложанина оглави и първото контролно на националния ни отбор. Тогава тя спечели първата позиция при отсъствието на Владинова, Тасева и Калейн.

„Не ме изненада това, че Татяна Воложанина ярко се откроява от всички останали. Таня е състезател с огромен капацитет и последните две години бележи развитие само в положителна посока. Тя е много различна като стил от всички останали и е много силна в трудностите с тяло. Тази година обаче показва и скок в развитието си при работата с уреда. Има изключително силен характер и е много отговорна на тренировки и още повече на състезание. Тази година, от това което наблюдавам, мисля, че Таня ще бъде равностойна конкуренция на Буба, Кати и Неви“, каза тогава президентът на БФХГ Илиана Раева.

Утре грациите ни заминават на първото състезание за годината – Гран При в Москва, където ще бъдем представени от Татяна Воложанина. С нея заминават и Вая Драганова, която ще ни представи в съпътстващия турнир, както и девойките Ева Брезалиева и Стиляна Николова.

Ето и класирането на отделните уреди:


ОБРЪЧ:
1.Невяна Владинова
2.Татяна Воложанина
3. Боряна Калейн
4. Валерия Ватова
5. Катрин Тасева
6. Вая Драганова
7. Лъчезара Пекова
8. Леонор Божанова
9. Красимира Илиева
10. Никол Атанасова
11. Катрин Цонева

ТОПКА:
1. Татяна Воложанина
2. Катрин Тасева
3. Боряна Калейн
4. Невяна Владинова
5. Вая Драганова
6. Никол Атанасова
7. Леонор Божанова
8. Лъчезара Пекова
9. Красимира Илиева
10. Валерия Ватова
11. Катрин Цонева

БУХАЛКИ:
1.Татяна Воложанина
2. Катрин Цонева
3. Катрин Тасева
4. Невяна Владинова
5. Боряна Калейн
6. Лъчезара Пекова
7. Вая Драганова
8. Леонор Божанова
9. Валерия Ватова
10. Никол Атанасова
11. Красимира Илиева

ЛЕНТА:
1. Невяна Владинова
2. Боряна Калейн
3. Катрин Тасева
4. Татяна Воложанина
5. Вая Драганова
6. Красимира Илиева
7. Лъчезара Пекова
8. Леонор Божанова
9. Никол Атанасова
10. Катрин Цонева
11. Валерия Ватова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови