Започва световното за девойки, конкуренцията е свирепа

Василена Иванова 19 юли 2019 в 13:29 2681 0

Снимка Анна Недкова/БФХГ

Първото в историята на художествената гимнастика Световно първенство за девойки стартира днес. Домакин е центърът, носещ името на Ирина Винер в Москва, Русия.

България ще бъде представена от четирите ни индивидуалистки, като всяка от тях ще изиграе по един уред: Ева Брезалиева (въже), Катрин Цонева (топка), Стилияна Николова (бухалки) и Валерия Ватова (лента).

Участие ще вземе ансамбълът при девойките с треньори Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, които от началото на годината са съпътствани от редица проблеми, като контузии и болести на основни състезателки.

Вчера националките проведоха официална тренировка на килима, която беше определена като много успешна. В Москва е и президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

Председателят на Техническият комитет по художествена гимнастика Наталия Кузмина изтъкна, че конкуренцията ще бъде много тежка, след като са заявени над 440 гимнастички – индивидуално и ансамбли.

"Участието на толкова много състезатели е много положително, защото в бъдеще надпреварата ще се провежда на две години", каза още Кузмина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови