23 000 гърци са купили електронни винетки

OFFNews 20 март 2019 в 10:42 1410 0

Снимка МРРБ

Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лв. са продадени до 17 март т.г. на автомобили с гръцки регистрационни номера. Близо 20 000 от тях са за леки коли, останалите са за тирове. Продажбите нареждат Гърция на четвърто място сред чуждестранните шофьори след Турция, Румъния и Северна Македония, съобщи МРРБ.

Тъй като системата за покупка на е-винетка не позволява директно въвеждане на символи от гръцката азбука, е изработена таблица за съответствие, чрез която гръцките граждани с регистрационен номер със символи от тяхната азбука, е необходимо при покупка да въвеждат съответстващите символи. Гръцкото министерство на инфраструктурата, транспорта и мрежите ще разпространи тази информация за улеснение на гражданите, които пътуват през България.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е запознала колегата си Христос Спирдзис с въведената в България електронна система за таксуване по пътищата. Двамата са участвали в Четвъртата министерска среща на Комитета по политиката за регионално развитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови