АПИ обяви търг за наблюдение на змии и костенурки в Кресненското дефиле

OFFNews 14 юни 2019 в 13:31 5458 0

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път I-1 /Е-79/ София - Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле. Четирите вида влечуги са Шипобедрена костенурка, Шипоопашата костенурка, Ивичест смок и Леопардов смок.

Основната цел на мониторинга е да се проследят популационните тенденции на четирите вида влечуги и степента на изолация на субпопулациите, ако има такава, западно и източно от съществуващия път Е-79. Въз основа на тези данни ще се оцени реалната ефективност на предвидените дефрагментационни и преградни съоръжения след въвеждането в експлоатация на дясното платно на лот 3.2 Крупник - Кресна от АМ „Струма“, което ще преминава по съществуващото в момента трасе на път Е-79 през Кресненския пролом.

Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години, като всяка година ще са в три периода – пролетен (15 март – 15 май), летен (15 май – 15 юли) и есенен (1 септември – 31 октомври).

Индикативната стойност на обществена поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Срокът за подаване на офертите е до 17:30 ч. на 15 юли т. г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови