АПИ търси IT шеф за е-винетките, дава 510 лв. заплата

OFFNews | 12 януари 2019 в 15:50 | 12694 |5

Агенция "Пътна инфраструктура" публикува обява за работа за държавен служител на ръководна длъжност, който да отговаря за системата за електронните винетки.

Обявата е пусната и в популярния сайт за набиране на персонал Jobs.bg, а заплатата за нея е твърде ниска предвид отговорностите - 510 лева.

Конкурс за назначаване на държавен служител е за длъжност Началник отдел „Управление на информационна система и инфраструктура“ в Национално ТОЛ управление. То отговаря за винетките и тол таксите по пътищата.

От кандидатите се изисква да имат висше образование със степен магистър в областите компютърни технологии и системи; информатика и компютърни науки; комуникационна и компютърна техника, както и поне 4 години професионален опит. Друго изискване е да познават нормативната уредба (КТ, ЗДСл, ЗОП, ЗФУКПС, ЗА, Правилник за структурата, дейността и органицазията на работа на АПИ, ЗП, Вътрешни правила за работа в агенцията, Вътрешните правила за реда и организацията на документооборота в АПИ, Кодекс за поведение на служителите в АПИ, Системна архитектура и хардуерна инфраструктура на решението, ITIL V3 и по-висока, стратегия за поддръжка на системата на КАПШ, стратегии за събиране на такси и правоприлагане, стратегия за обслужване на клиенти) и да имат добра компютърна компетентност (Linux, Windows Server, SQL, MC Office и др.). 

Длъжностна характеристика включва управление и координиране на дейностите по техническа експлоатация и дейностите по поддръжката, свързани с целия софтуер и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за ползване на РПМ, което означава – КпС, WAN, ЦД, мобилно приложение, ТСО, МПО, МПЕ, ПЦС, КЦ, ОМС, БД, както и подсистемите като Управление на ИТ услуги /ITSM/, инструменти за внедряване и наблюдение.

Посочено е, че определената заплата от 510 лева е на база Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация. 

Към момента Националното ТОЛ управление е без ръководител, след като първият директор на звеното Антон Антонов си отиде веднага след фалстарта на системата за продажба на електронните винетки.

Препоръчани материали
Новак

Рейтинг : 9864

13.01 2019 в 09:04 5
+ 3
- 0
Не мисля, че търсят който и да било - условията са такива, че на тях може да отговаря един или двама човека най-много. Типично чиновническо поведение - прави се конкурс, за да се назначи някой. Кой външен кандидат би познавал цялата нормативна база (включително Кодекс за поведение на служител на АПИ) и би познавал точно тази система на Капш? Но това с ITIL избива рибата - V4 още не е публикувана, но кандидата се предполага, че даже може и да се е сертифицирал за нея. А това със заплата вече е застраховка да не би някой нежелан все пак да си помисли да кандидатства.
поп Дръвчо

Рейтинг : 5152

12.01 2019 в 22:23 4
+ 0
- 0
Началник е много, ама много различно от директор в администрацията.
Mayya

Рейтинг : 1911

12.01 2019 в 18:31 3
+ 8
- 0
Е, хубава работа - минималната заплата 560лв., началник отдел - 510лв. Пак се е бъгнала връзката с централния.
рамбо

Рейтинг : 9966

12.01 2019 в 17:08 2
+ 16
- 0
Абсолютна пародия! За тия пари вече и чистачка няма да намерят.
InLine

Рейтинг : 1000

12.01 2019 в 16:22 1
+ 1
- 0
Само в България го има това, харчим 180 милиона лева за някаква глупост, която ако бяхме поискали примерно от Германия щеше да ни струва наполовина и в последствие няма пари за хората, които ще поддържат системата. Като всичко построено до сега с евро пари. Строим без мисъл и следа от поддръжка. Другите след нас да се спасяват. Парите вече са откраднати!