БНБ мълчи за милионите на Мадуро

OFFNews 14 февруари 2019 в 13:39 6353 2

Българската народна банка не дава информация по същество за скандала с десетките милиони от Венецуела, постъпили в българска банка.

По повод твърдението на "Биволъ" и бившия депутат и председател на комисията по външна политика в Народното събрание Асен Агов, че става въпрос за Инвестбанк, OFFNews се обърна с въпроси към Централната банка. Попитахме дали могат да потвърдят или отрекат информацията и какви действия предприемат във връзка с изнесената информация за случая на срещата между американския посланик Ерик Рубин, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Димитър Георгиев в присъствието на премиера Бойко Борисов.

"БНБ оказва пълно съдействие и работи активно с компетентните органи в рамките на законоустановените си права и отговорности." Това обаче е целият отговор на БНБ. Оттам подминават с мълчание критиката на Агов към "Банков надзор" в БНБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Xomax

14.02 2019 в 15:48

Всеки може да се позове на банкова тайна и да не сподели произхода на средствата, които внася, както е направил адвоката в този случай, такива са ни законите и БНБ се подчинява

10571

1

Hissarion

14.02 2019 в 15:17

Ето как от липсата на новина да напишеш някаква новина.