Българската компания Walltopia построи най-голямата изкуствена пещера в света

OFFNews 30 август 2019 в 11:31 7813 0

Българската компания Walltopia, която е водещият световен производител на стени за катерене, сега предлага приключение от различен вид: изкуствени пещери. До момента компанията е изградила 17 такива проекта, включително огромна инсталация в Китай, съобщава blooloop.com.

Използвайки опита си от изграждането на стени за катерене Walltopia пресъздава реални скални образувания в изкуствените си пещери. Посетителите могат да се насладят на истинско приключенско изпитание, минавайки през тесни процепи и да се разхождат край сталактити и сталагмити. По пътя си те могат да участват в забавни предизвикателства, включително интерактивни игри, търсене на съкровища и електронни игри, базирани на RFID.

Проектът на компанията в китайската столица Пекин всъщност е най-голямата изкуствена пещера в света, твърдят от Walltopia. Инсталацията, наречена Green Box е разположена върху площ от 330 квадратни метра и може да се похвали с 250 метра тунели. Има 26 различни маршрута. След инструктаж авантюристите тръгват на експедиция, по време на която се натъкват на каменни препятствия, които предизвикват физическите им умения.

Други изкуствени пещери от Уолтопия могат да бъдат посетени в Чикаго, САЩ; Дънмор Ийст, Ирландия; София, България; Манама, Бахрейн и Куинсланд, Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови