Бизнес класа в автобусите? Карат-С го измисли

OFFNews 05 септември 2019 в 07:45 12174 3

Автобусният превозвач Карат-С е измислил нова схема, с която да вдигне цената на билетите по линията София-Пловдив. Колкото и невероятно да звучи фирмата на близкия до ГЕРБ бизнесмен Миролюб Столарски е въвела нещо наречено бизнес класа в автобусите.

По този начин за 8 от по-предните места в превозните средства се иска по-висока цена на билета - 14 лева, вместо обичайната тарифа за услугата от 9,50 лева.

За нововъведението на Карат-С се разбра от публикация на журналистката Емилия Милчева във фейсбук. Ето какво написа тя:

Автогарата в Пловдив.

- Добър ден, един билет до София.
- Има останал само един, от 14 лева.
- Нали са по 9.50?
- Да, ама тоя е бизнес класа.
- Как така бизнес класа в автобус?!
- Нашите автобуси (на Карат-С) са международни, госпожо.
- Тоест? Да не би да има седалки с масаж за гърба?
- Не, но първите места имат таблети. Искате ли го тоя билет?
- Вземам го.
- Ето ви и комплимент. (подава ми хартиен плик, в който има солети, малка бутилка минерална вода и слушалки, от най-евтините).

Е, казвам си, супер, поне един път ще съм доволна от Карат-С. Знаете, нали, че те държат любимата ми линия 204, с автобусите без климатик. Тръшвам се на седалката, включвам таблета, гледам, че и другите в "бизнес класа" го правят. Познайте - няма Wi-Fi.

За да поеме обслужването на автобусната линия София - Пловдив, Карат-С се яви на конкурс на Столична община и бе избрана след като предложи цена на билетите по 9,50 лева. Фирмата на Столарски се уреди с апетитната линия след като предишният превозвач по нея "Витоша Експрес" допусна сходно нарушение. Тази компания бе участвала в обществена поръчка на Столична община през 2016 година, като предложи цена на билетите от 6,86 лв. Именно това бе основният критерий за класиране на офертите.

След като се взе контракта, Витоша Експрес реши да добави такса "обслужване" от над 7 лв., така билетът поскъпна до 14 лева, също колкото е в "бизнес класата" на Карат-С.

Странната такса "обслужване" даваше право на неограничено количество багаж, спиране за тоалетна, придружител на дете и др. В "бизнес класата" на Карат-С пък влизат пакетче солетки "Хрус-Хрус" и малка минерална вода "Велинград", освен слушалките за таблета без интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

2

mendi

05.09 2019 в 10:46

Обръчи от фирми...