Борисов: Тук пасяха магарета, а сега какви магистрали! Драго ми е, като гледам (допълнена)

OFFNews 22 октомври 2019 в 13:17 5538 7

„В София ги конструират и им измислят дизайна. Това й е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги правят“. Това беше коментарът на премиера Бойко Борисов при откриването на завод за автомобилни светлини на "Мерцедес" в Индустриалната зона край Пловдив.

Той бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов.

"За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали. На голите поляни расте завод след завод. Драго ми е, като гледам!“, допълни Борисов.

Според него от Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища и това е причината за притока на инвестиции. "Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и магистрала "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода", подчерта премиерът.

Новооткритият завод за автомобилни светини е турска инвестиция, затова на церемонията присъства турският посланик Хасан Улусой.

"Ако слушахте внимателно, от 1934 г. турците са започнали да работят с "Мерцедес". Колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Сега да повдигна и нашето българско самочувствие, само преди седмица открихме над 200 работни места на Bocsh в София", похвали се Борисов.

Премиерът вижда в лицето на пловдивското летище бъдещ голям хъб за износ на стоки, който ще се използва от всички страни на Балканския полуостров. "При този огромен икономически растеж на града не може пловдивското летище да остане занемарено. Балканите имат нужда от един голям хъб, откъдето да се изнасят стоки. След време може да се окаже, че транспортът на стоки със самолет ще е по-евтин от този с камиони", каза Борисов.

"Имаме график за заводи - до края на годината непрекъснато да се откриват нови. Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина, българи, които бяха заминали да идват да си работят по родните места", допълни Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

7

Toni2019

22.10 2019 в 20:29

Фирмите получават поръчка и строят (нискокачествено) ама ти Бойко нямаш ли си друга работа, че само фирми да коментираш?

14469

5

случайно прочетох

22.10 2019 в 15:22

Тоя слуша ли го главата?
Какви заводи? Какви магистрали?

Истината е, че царят е гол!

12779

4

Немец

22.10 2019 в 14:57

Бре,бре,бре,бре....направо не е истина как цъфтим и връзваме....да му стане неудобно на човек,как така не вижда колко сме цъфнали....нейсе,нали Мутрата ги вижда тия работи....

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

22.10 2019 в 14:51

И туй да ти припомня, Баце..
По времето на "голямата екскурзия" - на тез завод сега откриваш, бригада от твои колеги в СИМЕОНОВО караха чакъла и строяха магистралата до Каспичан..
Ама теб те нямаше сред бригадирите тогава..

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

22.10 2019 в 14:42

Въх Баце не думай..
Ма магистралата до Пловдив я построиха при Бай Тошо.. Га ти бе пожарникар..
А до Оризово - преди да станеш от Пожарникар главсек на МВР-то..
От Оризово до Стара Загора.. Станишко я пусна.. Га ти кмет на София беше..

12392

1

мгергов

22.10 2019 в 13:45

Магистрали ама некачествени, веднага след като се направят следват ремонти.