Борисов за Наредба Н-18: Искаме да извадим сивия сектор, за да има пари за пенсии и доходи

OFFNews 28 януари 2020 в 12:18 2857 1

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов и Владислав Горанов

Искаме сивият сектор да излезе на светло. Целта на Наредба H-18 е такава, коментира премиерът Бойко Борисов по време на 14-ата годишна среща на бизнеса с правителството.

Ако изтеглим наредбата, ще кажете, че държавата не изпълнява функциите си, добави Борисов по повод настроенията срещу промените и насрочения за утре протест пред парламента.

Министър-председателят посочи, че навсякъде в Европа се предоставят касови бележки, докато в България се крият оборотите. В същото време се иска да се развива инфраструктурата, дори държавата да плати самолетните билети на туристите и чартърите. Затова Борисов настоява тези, които не искат наредбата да влезе в сила, да кажат публично какво им пречи. Той даде Гърция, която е наложила още една такса на магистралата до Солун. Въпреки това всички българи си плащат, докато в България още не може да се въведе ТОЛ системата.

"Сиреч, тука трябва да е без пари. В Сърбия може да си платим, в Гърция може да си платим, но тук не може, защото държавата ни е длъжна", коментира той. В единия случай се отчита голям дял на сивия сектор, докато в другия се налагат правила. Според него правилата не се харесват, защото по този начин онлайн ще се осветли оборотът. При проверките на данъчните се оказва, че едни сървъри са в Макао, други в Шанхай. "Ето това искаме да хванем, за да може да има повече пари за пенсии, за доходи и всичко останало", посочи премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови