British Growth Fund инвестира 2 млн. британски паунда в HeleCloud

OFFNews 10 октомври 2018 в 14:01 1409 0

British Growth Fund (BGF) инвестира 2 млн. британски паунда в HeleCloud, за да ускори растежа на компанията.

BGF е сред най-активните инвеститори в малкия и средния бизнес в света с 2,5 млрд. британски паунда, насочени към подкрепа на бързия и стабилен растеж във всички сектори. Фондът е подкрепен от водещи банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.

Само за две години от създаването си HeleCloud постигна бърз и стабилен растеж, работи по проекти за международни корпорации като Viber, NEX Group и Zopa, а в компанията работят над 50 професионалисти.

HeleCloud съчетава търсенето на умения в облачните услуги, опит на британския пазар и по-широки европейски пазари с таланта и техническата експертиза на експертите в България.

„Инвестицията на BGF играе ключова роля в процеса по разширяването на бизнеса ни, като очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с тях, докато продължаваме да растем. Световната тенденция е все повече и повече организации, ангажирани със сигурността в регулираните сектори, да преминат към публичния облак. Радваме се да предложим качествена услуга, която отговаря на сложните изисквания на тези организации“, казва Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

Финансирането ще подпомогне разширяването на портфолиото от услугите на компанията, разширяването на присъствието в други европейски територии и разработването на нови облачни функционалности.

Инвестицията в HeleCloud бе водена от Алекс Снодграс, Джак Тийсдейл и Тим Реа от офиса на BGF в Рийдинг, Англия.

Алекс Снодграс, който ще се присъедини към борда на HeleCloud, коментира:

„Способността да се препроектира сложна ИТ инфраструктура, която да работи на публични облачни платформи в регулирана среда с високо ниво на сигурност, е рядкост. HeleCloud притежава впечатляващо портфолио от бъдещи проекти и висококвалифициран мениджърски екип. Пазарът за този тип специализирани консултации в областта на облачните услуги се разраства бързо и ние сме щастливи да ги подкрепим на този много важен етап от техния път“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови