Бургас е домакин на годишната аутсорсинг конференция

OFFNews - Бургас 16 юни 2017 в 14:24 3319 0

Снимка OFFNews

Едуард Мати говори за технологиите в бизнеса

"Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето" е надсловът на тазгодишната аутсорсинг конференция, която се провежда днес в Бургас. Тя се организира от Българската аутсорсинг асоциация, Българската асоциация на софтуерните компании и вестник "Капитал". За четвърта поредна година конференцията събира на едно място лидерите в технологичния сектор, изпълнителни директори и висши мениджъри, представители на централната и местната администрация, за да обсъдят бъдещето на индустрията и определят устойчивите бизнес модели.

"Бъдещето на аутсорсинг индустрията и могат ли хора и машини да работят рамо до рамо за предоставяне на висококачествени изнесени услуги от ново поколение?". С тази тема, експертът Едуард Мати, управляващ партньор в ТАСК & TMI за Канада, САЩ и Близкия Изток, откри конференцията.

Ауторсингът е бизнес от хората за хората и затова, той трябва да се променя заедно с променящото се време, посочи Мати. Той отчете фактът на навлизащите все повече в ежедневието ни технологии, посочвайки първите таксита – дронове в Дубай, изграждането на офиси от 3D принтери и много други. Robocop също вече не е само филмов герой, след като отново в Дубай, бе представен първият полицай – робот. Той говори 21 езика и разпознава лица, добави Едуард Мати. Именно и заради това съществува страхът у мнозина, че машините могат да заменят голяма част от работната ръка. Мати бе категоричен, че процесът е двустранен и има десетки нови професии, които не са съществували допреди години, като например оператори на дронове, създатели на съдържание в Youtube и много други.

Темата за навлизането на машините в бизнеса бе широко застъпена в конференцията. Според участниците в нея, това е нужно, за да може да се предлагат по-бързи и качествени услуги. Отчита се и рискът от подобно участие на технологията, като експерти заявиха, че не бива да се позволява машините да взимат решения.

Тази вечер ще бъдат раздадени и наградите Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017. Церемонията се фокусира върху постиженията на българските фирми от сектора на изнесените услуги и IT сектора, инвеститорите и местните власти за водещи добри практики, високи бизнес постижения и създаване на благоприятна бизнес среда за растежа на индустрията. Награди ще бъдат дадени в категориите технологични иновации; технологичен работодател на годината; доставчик на аутсорсинг услуги на годината; център за споделяне на услуги на годината; IT продукт; IT проект; софтуерна компания на годината; стартираща компания на годината; технологичен град на годината и технологична бизнес сграда на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови