ЧЕЗ обучи 20 студенти от Египет в България

OFFNews 22 август 2019 в 13:25 2259 0

20 студенти от Египет преминаха обучение в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение България, съобщиха от енергото. 

Бъдещите висшисти са били от втори до 5-и курс от електротехнически и химико-технологични специалности. Обученията им са продължили 4 дни.

„Целта на изготвената специално за студентите програма е те да бъдат запознати с възможностите за бъдеща професионална реализация, да намерят връзката между изучаваните дисциплини и реалната работна среда, да се срещнат с опитни специалисти, които чрез знанията си да ги мотивират за направения избор на специалност и бъдещо кариерно развитие“, обясни Меглена Велинова, ръководител на Техническия учебен център.

Програмата на обучението е била съобразена с учебния план на Каирския университет и е включвала теми като безопасни условия на работа, елементи на електроразпределителната мрежа, дистанционно отчитане, разкриване на нерегламентирани въздействия в електроразпределителната мрежа, съвременни методи на работа – лабораторна кола и термовизионна камера, екологични теми.

Проведени са били и практически обучения на учебния полигон на центъра. Студентите са посетили една от обновените подстанции на ЧЕЗ Разпределение в град София и диспечерския център на компанията. 

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение дава възможности за повишаване на квалификацията в областта на електроенергетиката и осигуряване на качествени специалисти в сферата. Центърът предлага сътрудничество с образователните институции, като на разположение на обучаващите са учебен полигон и напълно оборудвани технически зали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови