ЧЕЗ спира плановите ремонти

OFFNews 22 март 2020 в 11:37 1895 0

ЧЕЗ спира всички планови ремонти, съобщиха от компанията.

Това означава, че са прекратени всички планирани прекъсвания на електрозахранването в Западна България. Прекъсване може да има, само ако е крайно наложително.

Създава се необходимата организация за непрекъснатост на електрозахранването, съобщи Виктор Станчев, главен оперативен директор на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, цитиран от пресцентъра на компанията.

В условията на извънредно положение заради Covid-19 ще се извършват само аварийни и неотложни ремонти.

Сред важните обекти, по които се работи в момента, са реконструкциите на кабели средно напрежение по ул. "Кирил и Методий" и ул. "Веслец", както и в района на Лъвов мост в София. Ремонтите се извършват ускорено.

Екипи на ЧЕЗ Разпределение са проверили извънредно техническото състояние на захранващите съоръжения на всички болници и ДКЦ-та, за да се гарантира непрекъснатост на снабдяването им с ток при случаи на аварийни ситуации.

С оглед епидемичната обстановка от компанията са препоръчали контактите между служители и клиентите да бъдат сведени до минимум. Отчетниците няма да посещават клиенти, когато електромерите се намират в техните жилища. Ако отчитането трябва да стане чрез пряк контакт с гражданите, електроенергията ще бъде калкулирана съгласно Общи условия на база прогнозна консумация, по съответната формула. След края на извънредното положение, ще бъде направен реален отчет на електромерите и сумите ще бъдат преизчислени на база на реалната консумация. Там, където електромерите са изнесени на границата на собственост, отчитането продължава по установения ред.

От компанията призовават клиентите да използват многобройните възможности за електронно обслужване.

В центрове за клиенти се извършва дезинфекция. Вътре има дезинфектанти, допускат се малък брой хора, колкото са работещите гишета, работното време е ограничено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови