ЧЕЗ връчи сертификат за зелена енергия на Дунав прес

OFFNews 08 юли 2019 в 07:47 3019 0

Най-големият търговец на електрическа енергия на свободния пазар в България, „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, предостави сертификат за зелена енергия на „Дунав прес“ АД, гр. Русе.

Свидетелството бе връчено на изпълнителния директор на „Дунав прес“ от Десислава Алексиева, маркетинг директор на ЧЕЗ Трейд, по време на официална церемония в дунавския град. 

„Вярваме, че сътрудничеството с новия ни доставчик на електрическа енергия, „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, ще гарантира стабилност на производствения процес и ще осигури високо качество на доставките на електроенергия, за да продължим да се развиваме като устойчива „Зелена компания“, заяви г-н Алексиев.

„Доверието на русенската печатница „Дунав прес“ е признание и отговорност за нас. Участието на русенската печатница в най-голямата балансираща група на ЧЕЗ Трейд в България ще ѝ позволи, както да оптимизира разходите си, така и да получи възможно най-доброто съотношение на енергия, произведена от различните възобновяеми източници“, каза Десислава Алексиева при връчването на документа.

Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Той гарантира, че 100% от енергията, използвана от русенската печатница, е произведена от възобновяеми източници.
„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби.

„Дунав прес“ АД е водещ производител на картонени опаковки в България. Опаковките са предназначени както за фармацевтичната промишленост, така и за опаковане на стоки за бита като ароматизатори за коли, сапуни и други, които са предимно за чуждестранни пазари. Произвежда също етикети за бира от хартия и фолио, листовки за лекарства, кутии за индустриални стоки. Печатницата притежава лиценз за печат на ценни книжа.
На 04.07.2019 г. в печатницата гр. Русе се проведе ден на отворените врати, на който бе представена най-новата 6-цветна печатна машина с 2 лакиращи секции Heidelberg XL 75 6-LYYL, закупена със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови