ДАНС влезе в АПИ, търси открадната папка от търга за "Струма"

OFFNews 06 април 2017 в 12:36 7092 2

ДАНС проверява сградата на Агенцията пътна инфраструктура заради спрения търг на най-дългия и важен тунел на магистрала Струма – „Железница“, научи OFFNews.

Агенцията е обект на проверка от страна на службите, тъй като в хода на процедурата било констатирано, че част от представеното техническо предложение на участник в процедурата липсва, тоест е изчезнало.

Това е официално записано и като една от причините търгът за 250 милиона лева да бъде спрян. OFFNews научи, че именно това е основната причина търгът да бъде спрян. Подозира се, че човек от АПИ е взел папката с техническото предложение и затова службите извършват проверка по случая.

Обществената поръчка за най-големия тунел на магистрала Струма е на стойност 250 милиона лева. От него зависи строежа на цялата магистрала.

Ако търгът за "Железница" и строежните работи не започнат навреме, България може да загуби стотици милиони пари от Европа за изграждането на автомагистрала Струма.

От сайта на АПИ става ясно, че търгът и обществената поръчка за тунела на Струма са спрени на 4 април.

В момента нито един документ, качен в обществената поръчка на сайта на АПИ за тунел „Железница“, не се отваря и е блокиран.

„С крайно учудване разбирам, че процедурата за тунела „Железница”, като част от лот 3.1. на АМ „Струма”, е прекратена. Несериозно и будещи недоумение звучат мотивите на ръководството на АПИ за прекратяване на изключително важния търг за ключовия приоритет обект, финансиран със средства от ЕК“, възмути се бившият строителен министър Лиляна Павлова.

„Осъзнава ли ръководството на АПИ и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството сериозността от прекратяване на процедура на стойност 250 млн.лв. и рискът от голямо закъснение за изграждането на автомагистралата? Осъзнава ли ръководството на АПИ и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството, че това решение може да бъде фатално за окончателно изграждане на „Струма” и България да се наложи да загуби стотици милиони от Европа“, пита Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

1

Nik68

06.04 2017 в 13:17

Така са му казали да направи на служебния министър. Кой му е казал ли? Ха сетете се сами. Някой на който дтуг му е казал какво да прави. У нас е така. сегашното ни служебно правителство ще се запомни, като правителството на марионетките.