ДПС предлага ДДС от 9% за всички продукти за деца до 3 г.

OFFNews 12 май 2020 в 18:53 3037 1

ДПС ще предложи намаляване на ставката на ДДС за всички детски продукти за деца до 3 години.

Това обяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание.

"Ние ще предложим намаляване на ставката по ДДС за всички детски продукти. Храни облекла, играчки и всичко онова, което има етикет и е предназначено за децата до 3 години", обясни Цонев.

И допълни, че ДПС ще настоява за ДДС ставка на детските продукти на 9%.

ДПС подкрепя намаляването на ДДС за хотели и ресторанти на 9 процента, допълни Цонев. "Ние ще подкрепим промяната на ДДС за ресторантьорския бизнес, тъй като той е един от най-засегнатите", каза той Цонев. Според него тази мярка би могла да има като вторичен ефект "изсветляване", тъй като това е преди всичко подкрепа. Според зам.-председателят на ДПС от първия ден на кризата, това е секторът, който е принудително затворен.

Той изрази задоволство, че управляващите, макар и година по-късно, са възприели тяхното предложение за намаляване на 9% на ставката за книгите. "Радваме се, че е прието предложението, което направи г-н Пеевски за книгите миналата година", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

12.05 2020 в 21:22

Разходите за децата до три години са по-малко от разходите за децата до 6 години. За учениците да не говорим. Логиката е никаква....Защо до три само? Или нещо да предложим....да живне електората....