Данъчни под прикритие щурмуваха Панаира на книгата

OFFNews 14 декември 2017 в 14:51 11336 2

Снимка БГНЕС

Издатели се оплакаха от данъчен терор на Панаира на книгата. 

"Още на първия ден от Панаира на книгата, след като бяха поздравени от институциите и посланиците, издателите бяха атакувани от...данъчните! При това доста агресивно, със заплахи от затваряне на щандове, изискване на касови книги, сверяване часовниците на касовите апарати и дори въпроси за получаваните заплати?!", заявиха за OFFNews от една от книгоиздателските къщи у нас.

От друга компания също се оплакаха от грубо отношение от страна на инспекторите на НАП и дори твърдят, че инспектор се обърнал към тях с думите "Глави ще хвърчат тука".

От столичната НАП потвърдиха за проверките, но отрекоха, че в тях има каквото и да било извънредно, както и да е имало грубо отношение от страна на техни служители.

"Организираме регулярни акции при големи събития, особено през декември, когато оборотите на търговците се повишават. На Коледния базар срещу Националната художествена галерия запечатахме 5 къщички за неиздаване на касови бележки. Имахме и тематични проверки за Никулден и 8 декември", обясниха от НАП-София.

Според данъчните на откриването на Панаира на книгата били направени четири проверки, една от които била на дружеството, което организира форума.

Проверката е осъществена от данъчни под прикритие, които са констатирали неиздаване на касов бон от едно от издателствата.

"Предстои запечатване на щанда", заявиха от данъчната служба без да уточнят за кое издателство иде реч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

14.12 2017 в 23:13

Тъй ми. Наказателните бригади бюджет имат да пълнят. Щото го държим в решето по принцип, на тва е друга тема.
Ама-ха. Ще ги бавят, издателите.
Сладоледаджийчето на Синеморец върти по шейсе километра на ден да търчи след клиенти кат мен по плажа за да им връчи бона. Смятай как са им взели страха.

8000

1

Tsvetan Vuchkov

14.12 2017 в 16:34

Данъците са кражба!