Държавата клекна и пред автоинструкторите. Няма да увеличават часовете кормуване

OFFNews 14 януари 2020 в 16:55 3446 1

Отменя се спорната наредба, която предвиждаше увеличение на часовете по кормуване и въвеждането на GPS контрол в автомобилите. Това стана след среща между протестиращите днес автоинструктори и министрите на транспорта и образованието Росен Желязков и Красимир Вълчев.

Днес в София стотици учебни коли от цялата страна излязоха на протест.

По време на разговорите е договорено също да се създаде нова работна група, която да бъде оглавена от председателя на Държавната агенция по пътна безопасност Малина Крумова.

„Тази група ще има разширени задачи, които са свързани с това да се уточни какъв трябва да е изпитът, какво трябва да е обучението, какви да са необходимите мерки – много по-широко, извън провеждането на обучението и контрола върху обучението. Да работим и в контекста на новото законодателство, което предстои да се подготвя във връзка с решението на Министерски съвет за нов Закон за движение по пътищата“, обясни Крумова.

Директорът на „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски също коментира темата.

„Когато работната група излезе със съответните предложения, и те се приемат и няма разнобой в бранша, и се приемат консенсусно, тогава ще започнат промени в нормативната база", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

1

Mayya

15.01 2020 в 10:24

Имаше тук едно работещо, според мен, предложение - да направят обучението за придобиване на правоспособност за водач на мпс, като свободноизбираем предмет в средното образование. Хем ще научат правилника добре, хем ще кормуват читаво, хем на 18г ще имат шофьорска книжка.