Домусчиев: Край на търпението ми! Ще съдя Валери Симеонов!

OFFNews 09 октомври 2017 в 16:23 7726 1

Председателят на КРИБ и собственик на БМФ Кирил Домусчиев обяви, че ще заведе серия от дела срещу вицепремиера Валери Симеонов. Това съобщи бизнесменът на профила си във фейсбук.

През последните месеци Симеонов многократно атакува приватизацията на параходството и обвини Домусчиев, че системно не е изпълнявал приватизационния договор.

Според собственика на БМФ българският вицепремиер, който според него е некомпетентен и арогантен, води срещу него клеветническа кампания. 

"Търпението ми се изчерпа и днес възложих на адвокатите ми да заведат дела за всичките клевети, внушения и обиди, изказани нееднократно от Валери Симеонов по мой адрес и по адрес на нашите компании", заяви Домусчиев.

Ето и пълния текст на изявлението му:

С недоумение гледам как по медиите Вицепремиера по икономическите и демографски въпроси Валери Симеонов води с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания срещу мен и Български Морски Флот. В същото време с колеги работодатели отчетохме, че не виждаме нищо полезно свършено за бизнеса в България от този човек в новото му амплоа на Вицепремиер.

Некомпетентността и арогантността му са отчайващи, а опитът му да бъде специалист по всичко, обикаляйки множество телевизии, буди усмивки. От турове по медии и плажове остава ли му време да свърши нещо практически полезно за държавата?!

Търпението ми се изчерпа и днес възложих на адвокатите ми да заведат дела за всичките клевети, внушения и обиди, изказани нееднократно от Валери Симеонов по мой адрес и по адрес на нашите компании.

Тези неверни твърдения не само вредят на моя имидж, но и на целия бизнес климат в България. Също така това на практика е сериозен натиск от страна на Симеонов върху независимия български съд, на който предстои да се произнесе по арбитражно решение.

Клеветите му надхвърлят всякакви граници, такива, каквито и жълтите вестници не биха си позволили.

Поредният пример е историята му за някаква 120-метрова яхта, която БМФ е купил и отчел като инвестиция.

Бих се радвал, ако Валери Симеонов ми покаже къде я е видял записана в балансите и отчетите на компанията, и къде се намира тя.

Ако го направи, ще препоръчам на управителния съвет на дружеството да вземе решение да му я дари! Ако не успее да докаже твърденията си, му препоръчвам да се извини публично.

Същото важи и за твърденията му, че БМФ купувал „големи кораби с малки двигатели“! Още една проява на некомпетентност! Цялата морска гилдия се смее на „експертността “ на Симеонов в областта на корабоплаването. Корабите са големи, защото такива иска пазарът днес, а двигателите им са по-икономични като разход на гориво, защото са съвременни.

Не може те да имат ледови клас, а да нямат необходимата мощност. Спирам дотук с коментара си за Вицепремиера по клеветническите въпроси Валери Симеонов. С него оттук нататък ще се виждаме често в съда!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

09.10 2017 в 17:26

"Колегата работодател" усети, че има шанс да се включи на страната на "умните и красивите" в кампанията срещу Далавери и барабар Кире Гела с мъжете. Май обаче освен с фалцетните си крясъци, не може да го стресне с нещо друго. Далавери е надушил кирията му във флота и няма да пусне лесно.