Електромобилите SPARK може да напуснат България заради масов вандализъм

OFFNews 02 октомври 2019 в 14:19 8387 0

Първата и единствена услуга за споделена мобилност в България SPARK е обект на масирана и организирана атака от страна на неизвестни към момента извършители. Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи, съобщават от компанията.

Извършителите действат организирано, с притеснително чувство за безнаказаност, като интензитетът  на атаките им расте с всеки изминал ден.

За втори път откакто услугата SPARK оперира в България сме изправени пред подобен проблем. Предишният случай беше преди година и тогава взехме решението да не повдигаме публично темата, защото вярвахме, че подобни проблеми, дори и от толкова крайно естество, са временни и подлежащи на бърза корекция. В момента даването на публичност е наложително, защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти, заявяват от фирмата.

От SPARK посочват, че за малко повече от две години, компанията за споделени автомобили реално е променила градската среда, като е дала възможност на десетки хиляди софиянци да ползват над 230 чисто нови изцяло електрически автомобили на достъпна цена. 

Разчитаме, на бърза и ефективна намеса на компетентните органи да преустановят този зловещ вандализъм и да разкрият неговите извършители, казват още от дружеството и обявяват, че ще окажат пълно съдействие на разследващите органи, катои че ще проведат и собствено разследване.  

SPARK e литовско-българска смесена компания, която оперира в няколко държави в Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови