Fibank пусна първата платформа за отворено банкиране в България

OFFNews 26 ноември 2019 в 17:06 2582 0

Клиентите на Първа инвестиционна банка са първите, които ще могат да се възползват от предимствата на т. нар. "отвореното банкиране", съобщиха оттам. 

То е разработено на основата на възможностите, предоставени от директивата PSD2 на ЕС, която влезе в сила през септември 2019 г. 

Клиентите ще имат възможност да добавят сметките си от друга банка към мобилното приложение My Fibank.

През My Fibank за Android OS, а впоследствие и iOS, и интернет банкирането, потребителите на Fibank ще могат да извършват операции със сметките си в друга банка, като добавяне на сметка от друга банка; проверка на наличност; нареждане на преводи, както и справки за движенията по сметките си в други банки.

Услугите на сметки от други банки могат да бъдат добавяни, само когато тези банки са технически готови и отговарят на всички регулаторни стандарти и изисквания.

Новата функционалност предоставя възможност за добавяне на сметки от една банка, оперираща на българския пазар, а впоследствие и обхватът на услугата ще бъде разширен.

My Fibank се характеризира с лесен достъп и множество полезни функционалности.

Посредством надграждането на My Fibank, клиентите могат да банкират удобно и сигурно със сметките си в различни банки, само с използването на едно приложение.

Първа инвестиционна банка затвърждава своето име като синоним на надеждност, качествено обслужване и внедряване на иновативни високотехнологични решения за своите клиенти.

Банката отговаря напълно на всички регулаторни изисквания.

Новите функционалности са достъпни за клиентите физически лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!