Fibank с иновация при дебитните карти за тийнейджъри

OFFNews 31 януари 2019 в 14:02 3384 1

Първа инвестиционна банка представи последните иновативни решения в продукта "Дебитни карти за тийнейджъри".

Преди 3 години от ПИБ предложиха карти за деца на възраст между 6-18 години, които да служат както като разплащателно средство, така и като средство за достъп в училище. Стана ясно обаче, че децата често си забравят картите, затова бяха създадени и силиконови гривни и ключодържатели, но дори тогава родителите не са имали доверие на децата си да плащат в интернет сами, сочи проучването на банката.

Сега това може да се промени с телефоните, чрез които може да се заплаща на ПОС терминални устройства, благодарение на мобилното приложение NFC.

Тази иновация дава възможност за онлайн банкиране на най-малките като наличността по сметката може да се следи от родителите през цялото време. Това ще става чрез имейл или SMS известия, за да не се нарушава личното пространство на тийнейджъра.

"Преди 4 години направихме всичко възможно нещата да се случат за аудиторията 18+, тогава Fibank съвместно с Mastercard представи на пазара за първи път хората да дигитализират своята дебитна или кредитна карта, така че да могат да плащат чрез телефона си.

Сега вниманието ни се насочи и към аудиторията 14-18 години. Защо се спряхме на това решение? Децата са склонни да забравят картите си. В днешно време е малко вероятно те да пропуснат да вземат със себе си телефоните", каза Илона Станева, маркетинг-директор на Fibank. 

Друга новост е наръчникът за родители, който разбива най-големите митове за децата и парите. В него стереотипи като това, че децата не могат да боравят с пари и че не са част от семейния бюджет, биват оборени, а възрастните намират полезни съвети.

Тийнейджърът трябва да има физическа дебитна карта, която да дигитализира, а след това ще може да използва както нея, така и телефона. Опцията се предлага за деца на възраст между 14-18 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

1

Kristiano789

31.01 2019 в 14:42

Страхотно е, че се мисли за финансовото ограмотяване на децата и, че има развитие в тази насока. Все пак сме 2019 г. и децата трябва да са в час с технологиите, не може да живеят така, както се е живеело преди 100 г.