Филип Морис сключи споразумение за сътрудничество с водеща корейска компания за тютюневи и никотинови изделия

OFFNews 30 януари 2020 в 17:35 5231 0

Снимка pmi.com

Филип Морис Интернешънъл Инк. сключи споразумение за сътрудничество в световен мащаб с водещата компания за тютюневи и никотинови изделия KT&G от Южна Корея. Споразумението включва търговска реализация на бездимни продукти на KT&G извън Южна Корея.

За да изпълним визията на ФМИ за бъдеще без дим, ние трябва да разширяваме категорията бездимни изделия в световен мащаб. Това изисква множество компании да предлагат широк набор от по-добри алтернативи за пълнолетните пушачи. Въпреки че IQOS продължава да бъде водещ бранд в категорията на бездимните изделия и планът ни е да разширим портфолиото си с електронна цигара в следващите месеци, ние сме убедени, че по-широкото сътрудничество ще е от полза за пълнолетните пушачи, защото ще им осигури по-голям избор и ще ускори приемането на бездимните изделия в целия свят, каза Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл.

Нашата цел е всички пълнолетни пушачи, които биха продължили да пушат, да преминат възможно най-бързо на по-добри алтернативи и да се откажат от цигарите, което ще е по-добре за тяхното здраве, за общественото здраве и за обществото като цяло. Наред с нашите постоянни усилия за разработване, оценка и реализация на набор от научнодоказани бездимни алтернативи на цигарите, ние сме винаги отворени за съвместна работа с трети страни по продукти, които допълват нашето силно портфолио и които можем да доразвием. Щастливи сме, че KT&G избраха ФМИ с цел увеличаване на продажбите на бездимните изделия на компанията извън Южна Корея. Готови сме да работим заедно, за да осигурим на пълнолетните пушачи по света повече възможности да се откажат от цигарите, като им предложим гама от продукти с все по-богат диапазон от вкусове, цени и технологични варианти, коментира още Андре Каланцопулос.

Споразумението е с първоначален срок от три години. Двете компании ще си сътрудничат в световен мащаб с намерение да разширяват активно своята дейност в много пазари на база на добри търговски резултати. Споразумението дава ексклузивни права на ФМИ да осъществява дистрибуция на съществуващи бездимни продукти на KT&G и техни последващи нови версии, без да се ограничава възможността на ФМИ за дистрибуция на собствени продукти или продукти на трети лица.

Бездимните продукти на KT&G включват системи за нагряване без горене на тютюн (например Lil Mini и Lil Plus), хибридни технологии, комбиниращи нагряване на тютюна и електронни изпарители (например Lil Hybrid), и електронни цигари (например Lil Vapor).

Продуктите, предлагани по силата на споразумението, подлежат на внимателна оценка, за да се гарантира, че отговарят на нормативните изисквания на пазарите, където се пускат, както и на стандартите на ФМИ за качество и научна обосновка на техния потенциал за намалена вреда. ФМИ и KT&G ще предприемат нужните действия за получаване на всички необходими разрешителни за съответния пазар.

Можем да допринесем с ресурсите, познанията и инфраструктурата на ФМИ при реализацията на бездимните продукти на KT&G в пазарите извън Южна Корея. Продуктите, продавани по споразумението, ще осигурят на потребителите в международен мащаб достъп до бездимните изделия на KT&G за първи път. Това ще доведе до ускорено изпълнение на визията на ФМИ за бъдеще без дим, като същевременно ще даде възможност на KT&G да се възползва от техническата, научна и международна експертиза на ФМИ с цел пълнолетните пушачи да бъдат подпомогнати да преминат на по-добри алтернативи, отбеляза главният изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл.

ФМИ ще отговаря за търговската реализация на бездимните изделия по споразумението. То не обхваща пазара в Южна Корея или пазара на горими изделия. В момента не се планира предлагане на продукти на KT&G в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови