ГЕРБ подкрепи единственият кандидат за омбудсман - Диана Ковачева в комисия

OFFNews
14 май 2020 в 15:35 | 2343 |1

Вече почти няма какво да застане пред единственият кандидат за национален омбудсман доц. д-р Диана Петрова Ковачева, която и в момента изпълнява длъжността и 5 годишният мандат.

Днес Ковачева беше изслушана от парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека. Парламентарната група на ГЕРБ счита, че доц. Диана Ковачева притежава необходимите професионални и нравствени качества да бъде успешен омбудсман, заяви заместник-председателят комисията Евгения Алексиева при представянето. След като изреди образованието и квалификациите на Ковачева Алексиева каза, че “тя притежава високи морални качества, които й позволяват да изпълнява добросъвестно и всеотдайно функциите на обществен защитник, като проявява разбиране и съпричастност към жалбите на гражданите и техните нарушени права".

Ангажирам се да превърна институцията от последна надежда в първа реакция в случай на нарушени права, зарече се Диана Ковачева. "Ангажирам се да водя институцията все по-близо до гражданите", каза още Ковачева. Това ще се случва с изнесени приемни и приемни дни в цялата страна.

Единственията кандидатът за омбудсман подчерта, че правата на човека не са даденост. "Затова се ангажирам да ги отстоявам всеки ден, съвестно и неотклонно с всички конституционни и законови правомощия, които притежавам, ако бъда избрана за позицията омбудсман", заяви Диана Ковачева.

Предстои кандидатурата на Ковачева да бъде гласувана в пленарна зала.

Препоръчани материали
Пенчо бре

Рейтинг : 810

15.05 2020 в 16:06 1
+ 0
- 0
Единствен си е най-добре! Че с това ниво на умствена достатъчност, болшинството може и да сгреши.