Гебрев: Искат да ме унищожат, не ям рукола

OFFNews 19 февруари 2019 в 10:35 4081 0

Има планирана операция за физическото и икономическото ми унищожение. Изказванията на прокуратурата, че съм отровен чрез рукола или кафе са несериозни. 

Това заяви оръжейният предприемач Емилиян Гебрев във връзка с опита да бъде отровен и последвалото свързване на случая с този на руския разузнавач Сергей Скрипал. Според Гебрев има последователна атака срещу него от момента, в който в публичното пространство се е появила информацията, че иска да придобие дружество, било в състава на КТБ - „Дунарит”. посочи бизнесменът. 

По думите му не е имало преки заплахи срещу него. Гебрев допълни, че не знае как е бил отровен, първата реакция, която е почувствал е сърбеж в очите. 

„Срещи съм имал преди това с едни партньори, които ги познавам от 25 години и ще работя и за в бъдеще в тях, те са ми семейни приятели. Някой, който бута натам нещата, го прави в неправилната посока”, каза Гебрев. 

„Аз никога през живота си не съм ял рукола, от 2014 г. до 2017г. не съм пил кафе по здравословни причини, обясни той. Всички отровени сме били на различни места и по различно време, уточни Гебрев във връзка с отравянето на сина му. Той допълни, че това е планирана операция срещу него. 

По думите му всичко се върти около една странна за него фирма. Казва се „Виафот”, уточни Гебрев. 

През този период се появява тази фирма и всички неща се въртят около нея. Може би там е цялото разковниче какво, защо и как се е случило. През тези години тя е с изключителен съпорт на различни нива в държавата, твърди Гебрев. 

Според него е възможно да е "поръчан" от въпросната фирма, но трябва следствените органи да изяснят случая.

Емилян Гебрев заяви, че е възможно да има употреба на една и съща отрова при него и руският разузнавач Сергей Скрипал. „Тези пътувания на Сергей Федотов не съвпадат само с датата, на която аз съм отровен, ако малко разследващите се занимаят по-обстойно, ще намерят и други обстоятелства, случили се по време на тези посещения”, посочи бизнесменът. Той допълни, че допуска намеса от руска страна, която цели да унищожи българската военна индустрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови