Гинка Върбакова в парламента: А как може 28-годишна жена от Крушовица да купи Техноимпекс?

Новата собственичка на ЧЕЗ се закани да съди всеки, който сатанизира образа ѝ

ОFFNews 01 март 2018 в 15:12 21884 18

Новият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова обяви, че се чувства жертва на политическа атака и "безпрецедентно сатанизиране" и е готова да съди всички, отправили ѝ обидни квалификации. 

Това стана по време на съвместното заседание на комисиите по енергетика и за контрол на службите за сигурност, която обсъжда покупката на ЧЕЗ от компанията "Интерком България". 

Новата собственичка взе думата първа по време на заседанието. В изказването си Върбакова нападна директно лидера на БСП Корнелия Нинова:

"Политици от една партия попитаха как може 42-годишната Гинка от Стамболийски да си купи ЧЕЗ. Бих върнала с въпроса -как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс"?"

Върбакова каза още, че през последните дни е чула много клевети по свой адрес и е готова да търси правата си по съдебен път. "Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да говорят, че сме подставени лица, че участваме в схеми за скрито придобиване. Който твърди подобни неща - трябва да го докаже в съда. Ще съдим всеки, който твърди това", закани се тя.

Очаквано част от заседанието бе проведено при закрити врата. За това настояла лично Върбакова в писмо до депутатите. В него посочила, че иска да разкрие всички подробности, но в договора има клауза за конфиденциалност, затова настоява да говори за финансирането и офертата само пред хора с достъп до класифицирана информация.

Според Върбакова тя е станала жертва на "безпрецедентна кампания" срещу компанията й, а също така на политическа и икономическа постановка. Тя каза още, че зад това стоят и интереси на нейни конкурени, които са искали да купят ЧЕЗ. По думите ѝ "яростното политизиране на продажбата" дори е достигнало до степен на "сатанизиране". "Някои политици видяха в тази сделка единствено и само възможност за повишаване на политическия си рейтинг", добави тя. 

Снимка: БГНЕС

Върбакова заяви, че е дошла на заседанието, за да отговори на въпросите и да отхвърли обвиненията, че няма опит и финансови възможности. "Ще отговорим на всички спекулации, на грозните определения, които бяха отправени към нас. Убедени сме, че това е наше законно право и единствено отговорно поведение в тази ситуация", каза тя.

Собственичката на "Интерком България" изреди имената на всички адвокатски кантори и консултантските фирми, с които е работила по сделката, с изключение на банките. За втори път днес тя изрази готовност да включи в сделката българската държава. Тази своя готовност Върбакова за пръв път даде след срещата си с премиера Бойко Борисов.

По думите ѝ двамата са се запознали днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

18

AnderXale

03.03 2018 в 01:19

Как така се отпуска на някаква малка фирма с 11 хил. лева загуба за предишната година, заем от близо 1 млрд. лева? Айде това някой да ми го обясни! И как ще се връщат тези пари?

21061

15

рамбо

01.03 2018 в 21:33

Мисля, че на всички мислещи хора стана ясно, че предварително написаната реч на Гинка, която тя прочете от едно листче в парламента, е написано в щаба на Герб. Няма как да сбъркаме патетиката на Антон Мумията и още 2-3 ма,които бълват такива неща. Явно другарката Гинка са я яхнали от всякъде и ще прави и говори каквото и кажат. А и самото сравнение с Нинова беше толкова глупаво, че даже е смешно. Говорим за фирма от която зависи националната сигурност и струва 320 млн.евро все пак. Но за част от онези 80% може и да мине.

8931

12

AnderXale

01.03 2018 в 20:57

Опа, май неволно се издадохме! Сега вече на всички ни е ясно, от коя партия се опитаха да заграбят електропреносната мрежа! Само не мога да разбера как за 4 часа от трепереща селянка се превърна във втора Цвета Караянчева...