Горанов праща финансова инспекция в УНСС

OFFNews | 23 април 2019 в 14:57 | 4185 |3

Предвижда се възлагане на финансова инспекция от министъра на финансите по проведената от УНСС процедура по Закона за обществените поръчки за строителството на новия корпус на университета. Това съобщиха от Министерството на финасите по повод разпространеното по-рано днес отворено писмо на ръководството на УНСС.

От бившия ВИИ "Карл Маркс" алармираха, че са изправени пред изпадане в неплатежоспособност заради обещано, но неполучено финансиране от държавата по проекта.

От управлявания от проф. Стати Статев ВУЗ настояват да им се осигурят необходимите средства за изпълнение на проекта в размер на 10.3 млн. лв., за да бъде завършен и оборудван учебният корпус.

Позицията на ведомството на министър Владислав Горанов обаче е за доста по-различни пари.

Министерството на финансите потвърждава вече поетия ангажимент за осигуряване на средства от държавния бюджет в размер до 7,5 млн. лв., но едва след усвояване на ресурса по Оперативна програма „Региони в растеж“ и до размера на проекта съгласно основния договор, заявяват от ведомството.

Към настоящия момент предвидените в проекта средства в размер на 4,5 млн. лв. по ОПРР не са усвоени и считаме, че средства от държавния бюджет следва да бъдат предоставени след пълното усвояване на безвъзмездната финансова помощ, уточняват още от министерството.

Чиновниците на Горанов обаче са категорични, че МФ не може да подкрепи направеното искане за допълнителни средства, които са вследствие от сключено допълнително споразумение към основния договор за 1,2 млн. лв. с фирмата-изпълнител „ГВ 2016“ ДЗЗД заради открит топлопровод под строителния парцел след приключване на процедурата, както и за 1,5 млн. лв. за обзавеждане и оборудване на учебните помещения. 

Препоръчани материали
aviatora

Рейтинг : 5021

23.04 2019 в 22:35 3
+ 1
- 0
СИМВОЛ НА КОРУПЦИЯТА СИ, ГОРАНОВ !!!! ХОДИ СИ В НА КРЪСТИКА АПАРАТАМЕНТА, БОКЛУК
Марк

Рейтинг : 1001

23.04 2019 в 16:43 2
+ 1
- 0
Еми... То така си е тръгнало. Що не си трайкат? Аааа, не може така- като не си трайкате ще ви пратим една инспекция. Я ги гледай ти!
aviatora

Рейтинг : 5021

23.04 2019 в 15:38 1
+ 5
- 0
Срещу този трябва да се изпрати ДЕА за връзките му с Киро Домуса и прочие.