И Владко, и Велко: Всички шефове в БДЖ хвърлят оставки

Светослав Метанов | 08 ноември 2018 в 08:27 | 10543 |2

И тримата членове на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ са написали оставките си, научи OFFNews от няколко източници.

Става дума за шефа на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, за главния изпълнителен директор Владимир Владимиров и за финасист №1 в жп компанията Филип Алексиев.

Тримата са сложили подписи под молби за напускане след заседание на борда късно снощи, след като деловодството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е било вече затворено. Затова официално се очаква оставките да бъдат депозирани днес.

Според осведомени, транспортният министър Росен Желязков е подканил настойчиво ръководството на БДЖ към смелата стъпка.

В момента жп превозвачът е в небивало тежко състояние. Липсват здрави локомотиви и вагони, с които да се движат влаковете, което поставя под риск както здравето и живота на пътниците, така и на обслужващия персонал.

Вече се завъртя и име на евентуалния бъдещ главен изпълнителен директор на БДЖ. За поста е спряган инж. Продан Проданов, който в момента е шеф на поделението за товарни превози в Пловдив. Човекът е железничар от кариерата, а целият му трудов стаж до момента е минал в железниците. По време на управлението на Пламен Орешарски Проданов се е издигнал до зам.-шеф на БДЖ.

Синът му Добромир е депутат от ГЕРБ. 

Препоръчани материали
SC

Рейтинг : 5193

08.11 2018 в 12:45 2
+ 1
- 0
„Хапнахме, пийнахме, айде да ставаме от масата.“
ivankristov

Рейтинг : 1181

08.11 2018 в 11:50 1
+ 1
- 0
НАИ-СЕТНЕ!!!