И собствениците на фитнес зали поискаха 9% ДДС

OFFNews 18 май 2020 в 10:35 4907 3

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19.  Позицията им обяви пред bTV Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

"Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г.", каза Ангелов и допълни, че освен това браншът ще настоява за намаляване на ДДС.

Той уточни, че те не били "последователи", а са връчили искането си на министъра на спорта още преди две седмици.

"Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и е много по-добре да се инвестират пари при нас, отколкото в болничната помощ – не че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да не стигнат до болнична помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още известно време ще продължават да работят на загуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

3

sawall

18.05 2020 в 11:39

При нас имаме профилактика на здравето и е много по-добре да се инвестират пари при нас, отколкото в болничната помощ – не че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да не стигнат до болнична помощ

-- Връх на нахалството. Я покажи някакви доказателства, статистика, нещо или просто си седни... Защо не и супермаркетите да поискат ниско ДДС, все пак и те пазят хората да не стигат до болнична помощ (чрез "висококачествената" храна, която продават), а и нали ги принудиха уж да купуват българска продукция? Ами книжарниците? Които чете, седи вкъщи и пази хората от болнична помощ. Но не, те избраха ресторантьорите за особен фаворит, галено дете. И сега трябва да четем за сульо и пульо да искат пари за ей така, да не останат капо.

3810

1

Пенчо бре

18.05 2020 в 10:52

Айдее! Само се чудя откъде излезе това число 9! Защо не 8 или 12? Вярно е, че се появи и някакво патриотично 5, но то затихна.