Innovation Starter Accelerator и Веолия подписаха 5-годишен меморандум за партньорство

Компаниите ще си сътрудничат за подкрепа на иновационната и предприемаческата ескоситема у нас

OFFNews 19 август 2020 в 12:17 2959 0

Веолия, част от която е Софийска вода АД, подписа 5-годишен меморандум за сътрудничество с агенцията за иновации Innovation Starter, като става един от дългосрочните партньори на акселераторската им програма и фонда до 2025 г.

Акселераторът финансира идеи на предприемачи в най-ранна фаза.

Благодарение на партньорството и опита на Веолия, част от която е “Софийска Вода” АД, двете дружества ще могат да организират съвместни инвестиционни прозорци, свързани с кръговата икономика - умно повторно използване на ресурсите, чиста природа, управление на отпадъците и борба срещу замърсяването, и настъпващите климатични промени.

“За Иновейшън Стартър това е голяма стъпка напред в развитието й, предвид, че акселераторската програма стартира в началото на извънредното положение, ние набрахме сериозна скорост и благодарение на нашите партньори, ще можем изцяло да реализираме програмата си в 5-годишен срок да подкрепим поне 100 новоучредени български компании”, каза Леона Асланова, Управляващ партньор в Innovation Starter Accelerator.

До момента Innovation Starter Accelerator е инвестирала в три дружества “Кардинал Байтс” ООД, “Носия Етно” ООД и “Синтели” ООД, като предстои затварянето на още три потвърдени инвестиции в началото на септември.

Акселераторската програма отваря втори инвестиционен прозорец от септември до ноември, в който ще бъдат обучавани и разглеждани отново проспекти на стартиращи компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!