K2S.BG - 10 години ефективност в обученията на бързорастящи фирми

OFFNews 14 октомври 2022 в 16:54 2780 0

фирмено обучение

Снимка pixabay

фирмено обучение

Защо повишаването на уменията на ключовите служители е най-сигурният начин за устойчиво поведение на българските фирми в турболентни времена?

Инфлация, растящи цени, силна конкуренция са все предизвикателства, които поставят управлението на една фирма пред сериозни трудности. От друга страна намирането на нови кадри и задържането на ценните служители от години са съществен проблем пред развитието на бизнеса. Повишаването на работната заплата според изследванията вече се приема като даденост, а не като стимул. Оказва се, че миграцията на служители става все повече от фирми, които не им осигуряват повишаване на техните умения към фирми, които го правят.

Организирането и провеждането на корпоративно обучение от своя страна изисква добро партньорство и проверен във времето работещ организационен модел. Тази година KNOWLEDGE2SKILLS - K2S.BG отбелязват 10-тата годишнина от създаването си с мисията да осигуряват практични знания, които лесно се превръщат в нови умения, гарантиращи достигане на пълния потенциал на заетите в компаниите. За този период те се утвърдиха като сигурен партньор в обученията на служители на бързорастящи фирми в България в основни области като мениджмънт, екипи, комуникация, продажби.

От компанията отчитат 96,7% удовлетвореност на фирмите, преминали обучения на своите служители. Компанииите, които работят с тях заемат лидерски позиции в своите браншове благодарeние на това, че служителите с повишени умения реализират по-висока добавена стойност за бизнеса.

Предимството на модела на KNOWLEDGE2SKILLS - K2S.BG е в персонализирането на всяко едно обучение или тренинг спрямо конкретните цели и задачи, които са пряко свързани с повишаване на добавената стойност. Много съществена част от подготовката е вземането на заданието на база на анализ на ситуацията в съответния отдел или фирмата като цяло. Този подход е възможен благодарение на вече 10 – годишния им пазарен опит. Това им дава възможност да са винаги на гребена на вълната и ситуациите в реалния бизнес в България. Клиентите, с които работят са лидиращи в индустрии като агробизнес, IT сектор, финанси, хотелиерство и ресторантьорство, здравеопазване, производство и търговия и др.

Друго предимство на K2S.BG са лекторите, с които реализират своите проекти през тези 10 години. Изискването за стабилна научна подготовка, съчетано с минимум 15 години успешна практика в сферата, в която обучават е работещата за тях формула. Лекторите са с магистърски и докторски степени и с успешни кариери в мултинационални компании. Също така всеки един е с перфектни презентационни умения.

Бързорастящите фирми издигат на мениджърски позиции служители без управленски опит и това е естествено и правилно, тъй като води до повишаване на лоялността. В същото време обаче това е предизвикателство пред самите служители, което фирмите решават чрез нас, казва съ-основателят на компанията Анна Иванова. Наборът от специални методики, които са наше специфично ноу-хау позволяват знанията бързо да се превръщат в умения за служителите. Всяка фирма иска да повиши продажбите и оборотите си, тук винаги успяваме, защото интегрираме цялото налично знание и ноу-ху за продажбения процес с практическите похвати на най-добрите търговци на нашите клиенти. По този начин систематизираме и реинтегрираме във фирмата най-ефективната методика, като нашият опит води до минимум 40% ръст на продажбите при нашите клиенти.

Често в бързорастящите фирми структурата и екипите се разрастват динамично, което поражда конфликтни ситуации и те могат да бъдат разрешени само чрез добри комуникативни умения и повишаване на екипното взаимодействие, споделя Анна Иванова. Тук обикновено наши лектори са психолози с много голям корпоративен опит, изградили сме специфично ноу-кау как чрез игрови ситуации и симулации да създадем модели за подобряване на комуникационните процеси и интеграцията на служителите във фирмената визия, мисия и цели. Това заздравява микроклимата и подпомага бързия растеж.

Индивидуалният подход, анализът на конкретната ситуация, съгласуването на целите и перфектното изпълнение е формулата, която позиционира компанията като най-доброто решение за провеждане на обучения за български малки и средни компании, които се стремят да станат глобално конкурентоспособни. В този турболентен икономически климат това е едно от малкото ефективни решения, с които в контакт с KNOWLEDGE2SKILLS - K2S.BG можете да стабилизирате и увеличите растежа и на вашата компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови