Как кой? Пак той! Борисов отмени винетките за Северната тангента

OFFNews 02 януари 2019 в 13:07 8223 4

Снимка БГНЕС

По Северната скоростна тангента на столицата ще се шофира без винетка. Това обяви премиерът Бойко Борисов слид среща с председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, регионалния министър Петя Аврамова, вътрешния министър Младен Маринов и министъра на финансите Владислав Горанов.

Любопитното е, че в сутрешните си тв изяви цялото ръководство на пътната агенция обясняваше как винетките трябва да останат, тъй като Северната тангента не е столичен булевард, а транзитен път, част от бъдещата магистрала "Европа".

„Независимо от логиката, независимо от принципа, че който кара повече, плаща повече, независимо от това, че едно е да чистиш и поддържаш две платна, какъвто беше по времето на социализма и управлението на БСП околовръстният път - това беше много скоро - друго е да поддържаш 12 платна. Благодарение на това, че приходните агенции, службите, прокуратурата работиха много добре през миналата година, имаме рекордни приходи в бюджета. Смисълът на това да правим Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли още не, е бил винаги в услуга на гражданите – да пътуват по-бързо, по-безопасно и по-лесно“, заяви премиерът на брифинг след срещата.

Според Борисов, както Южната дъга на Околовръстното шосе влиза в рамките на София, така е и за Северната тангента.

„Тя е правена, за да им е по-удобно на хората“, категоричен бе премиерът. „Така че съм разпоредил да си преправят плановете и съответно, както са отчитали досега винетната система, така да продължи и през 2019 г.“, допълни още той.

Борисов припомни още, че тази година започва строителството на отсечката от кв. „Младост“ до АМ „Тракия“, което се явява продължение на Южната дъга.

„Ако е било лесно, комунистите да са го направили“, заяви премиерът, който призова спекулациите по темата да спрат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

4

чондолов

02.01 2019 в 19:40

Добре е научил уроците Борисов и от бай Тошо и от Царя,а има и ханска осанка-,,АЗ КАЗАХ".До кога ще живеем във Феодализъм и ще избираме васали в така наречено Народно събрание?До сега бяха два начините да оглупееш:преяждане и глад ние българите оглупяваме от смирение.

6000

3

mladenec

02.01 2019 в 19:29

Ооооо, абе какви са тези от Казичене, Панчарево, Кремиковци, Кривина....и всички тем подобни.....пардон, сетих се....на Боко Тиквата гласовоподаватели.....обикновени криви шопи, дето и за себе си не стават за нищо....божеее..)))))))))))))

5300

2

квазимодо

02.01 2019 в 18:31

Изключително съм съгласен.
Напразни брътвежи на институции. Все още на нас ни необходима " здрава ръка ". АПИ нямали пари да я чистят. ДА БЕ. Тогава да направят бул. Цар Борис три е винетка, щото е изход към великата държава Горна Македония.

6162

1

red-army

02.01 2019 в 17:36

Ех ако всички решения се взимаха по подобен начин в милата ни татковина, щяхме да сме много напред.

Да разясня за другите. Нормалния начин в демократичните държави е институциите да имат конкурентно начало. По подобен начин са устроени САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Така често възникват търкания и обществени дискусии, които в крайна смтека достигат до законно избраните политически представители, които взимат решения отговарящи на обществения интерес.

В конкретния случай АПИ и Столична Община заеха диаметрално противоположни позиции преди около 2 месеца. Последва доста силно напрежение в софийските села - Панчарево, Казичане, Кривина, Чепинци, Негован. Локорско, Кремиковци и т.н. През последните 2 или 3 седмици напрежението достигна своето кресчендо и в националните медии. Логично развръзката се случва в изпълнителната власт, която в крайна сметка по конституция е фокална точка на подобни напрежения. Разбира се, драмата ще продължи още малко. Познайте защо?

тнемалраП